Onderzoek naar George niet afgerond

Indienstneming wordt momenteel onderzocht

norbert-george-foto Notisia360

Het SOAW-onderzoek naar ambtenaar Norbert George is nog niet afgerond: indienstneming wordt momenteel onderzocht | Foto Notisia360

Willemstad – Het onderzoek naar SOAW-ambtenaar Norbert George is nog niet afgerond. Op dit moment wordt er gekeken hoe hij destijds in dienst is gekomen, of dat op grond van een beslissing van het kabinet was of een landsbesluit.

Dat heeft minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia tegenover deze krant verklaard. Pas nadat deze informatie binnen is, kan er gekeken worden wat er nog gaat gebeuren, aldus de bewindsvrouw.

De minister verklaarde ook dat George naar het departement had gebeld om te zeggen dat hij aan de slag wilde. George is sinds 2011 in dienst van SOAW. Hij ging daar ten tijde van het kabinet Schotte aan de slag om een HRM-unit op te zetten.

Sinds 2012 zouden er op het departement geen passende werkzaamheden meer voor hem zijn, reden waarom hij niet meer op het werk verscheen maar nog wel werd uitbetaald.

Larmonie-Cecilia stelde dat ze bij haar aantreden ongeveer een maand geleden een nulmeting verrichtte. Haar voorganger minister Jeanne-Marie Francisca heeft wel een overdrachtsrapport achtergelaten met daarin de vermelding van de knelpunten op het ministerie. Maar het ontbreekt de huidige minister aan de documenten over bijvoorbeeld het aantal personeelsleden bij haar ministerie.

De bewindsvrouw heeft aan secretaris-generaal Bernice Calmes gevraagd om deze documentatie voor haar te inventariseren. De minister had geen indicatie van hoe lang het nog zou duren voordat de informatie die zij nodig heeft beschikbaar is.

Zij merkte wel op dat zaken die onderdeel uitmaken van de relatie werkgever-werknemer niet in de pers besproken moeten worden. De arbeidssituatie van George kwam in het nieuws nadat hij een kritische publicatie over de Centrale Bank publiceerde.

In de lokale media verschenen berichten over het feit dat George zelf ook het nodige op zijn kerfstok had, namelijk dat hij als ambtenaar van SOAW thuis zat maar wel salaris inde.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *