Onderzoek naar mensenhandel Cariben

mensenhandel-logoDen Haag – Als het aan de Tweede Kamer ligt, komt er een onderzoek naar de mensenhandel op Curaçao, Aruba en Sint Maarten en in de bijzondere gemeentes Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

Daarover is gisteren een motie aangenomen in de Tweede Kamer, die was ingediend door de Kamerleden Segers (ChristenUnie), Van Laar (PdvA) en Bosman (VVD).
In de motie wordt de Nederlandse regering verzocht om te bezien of er gezamenlijk met de ministeries van Curaçao, Aruba en Sint Maarten en in samenwerking met de bijzondere gemeenten een onafhankelijk onderzoek ingesteld kan worden naar de aard en omvang van mensenhandel, gedwongen prostitutie en seksueel misbruik op de genoemde eilanden en naar de effectiviteit van het huidige beleid. Aanleiding voor de motie was de vermelding van de zes eilanden in het rapport ‘Trafficking in Persons’ van het US Department of State, waarbij de landen worden aangemerkt als bestemming en vertrekpunt voor mensenhandel.
Tot nu toe is er weinig bekend over de omvang van mensenhandel, gedwongen prostitutie en seksueel misbruik op Aruba, Curaçao en Sint Maarten en de bijzondere gemeenten, stellen de drie Kamerleden.
Ook is niet duidelijk of de samenwerking met Nederland om mensenhandel te bestrijden effectief is, waarnaar onderzoek gedaan moet worden, aldus Segers, Van Laar en Bosman.
Bron: Antiliaans Dagblad

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *