Onderzoek naar schade Aggreko’s

Willemstad – Er is momenteel een onderzoek gaande naar de schade die is aangericht aan verschillende Aggreko’s door het toedienen van verkeerde brandstof door Curoil. Dat heeft Aqualectra-directeur Darick Jonis gisteren tegenover het Antilliaans Dagblad bekendgemaakt.


Aggreko’sEerder werd nog bekendgemaakt dat Aggreko zelf voor de schade zal opdraaien, nu echter wordt bekendgemaakt dat er een onderzoek is ingelast.
Of Curoil hierbij een claim staat te wachten, wilde Jonis gisteren nog niet bekendmaken.

,,Het onderzoek is nu nog gaande. Ik wacht liever tot dit is afgerond voor ik uitspraken hierover doe”

, aldus de directeur.

Eerder liet Curoil-directeur Yamil Lasten tegenover deze krant weten in ieder geval nog geen claim te hebben ontvangen van Aqualectra.
Ook ontkende Lasten dat er door Curoil verkeerde brandstof zou zijn aangeleverd voor de Aggreko’s.

,,Wij leveren productconform de aanvraag van de klant, onderwijl ons houdend aan de procedures. Het kan voorkomen dat er iets verkeerd gaat, maar in dit geval mag Aqualectra een claim indienen en zal deze worden geanalyseerd.
Voor wat Curoil betreft: Aqualectra is onze klant. Wij komen liever samen tot een akkoord dan dat we details over de zaak via de pers te geven”, aldus Lasten.

En verder:

,,We treden niet in details over de levering van brandstof want het is voor ons nog niet duidelijk om welke levering het gaat.
We moeten in gedachten houden dat er op dagelijkse basis aan Aqualectra wordt geleverd.”

Eind oktober werd bekendgemaakt dat er verschillende Aggreko’s defect waren wegens het gebruik van verkeerde brandstof die door Curoil werd geleverd.
Jonis liet gisteren weten dat inmiddels alle Aggreko’s zijn gerepareerd en op volle toeren draaien.

,,Dat was onze prioriteit”, zo liet de Aqualectra-directeur weten.

,,Nu gaan we onderzoeken hoe het is gebeurd.”

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *