Onduidelijkheid over contractentussen BZV en externe partijen

bzvWILLEMSTAD — Overheidsaccountantsbureau Soab heeft in het kader van een onderzoek het bestuur van zorgverzekeraar BZV verzocht alle contracten met externe partijen te leveren. Hierop heeft de Soab een map met zeventien contracten ontvangen.

Tijdens de werkzaamheden met betrekking tot het personeelsonderzoek heeft de Soab vastgesteld dat de IT-werkzaamheden en de beveiliging uitbesteed zijn.
Contracten met de IT-dienstverlener en de beveiliging heeft de Soab echter, ook na herhaaldelijk verzoek, niet ontvangen.
Na het doorlopen van de grootboekkaarten merkt de Soab op dat een aantal contracten ontbreekt.

“De finance manager heeft aangegeven dat de contracten met externe partijen per 1 maart 2013 zijn opgezegd. Deze opzeggingen hebben wij echter niet van de finance manager ontvangen. Het is door ons derhalve niet mogelijk vast te stellen of de contracten met alle externe partijen opgezegd zijn, en onder welke voorwaarden dit heeft plaatsgevonden.”

Beste beslissing
In een persbericht reageert bestuursvoorzitter Ali Abdala op enkele aspecten uit het Soab-rapport. Onder andere zegt Abdala over de benoeming van bestuurssecretaris Milton Yarzagaray tot gedelegeerd bestuurslid, dat op dat moment de benoeming de beste beslissing was omdat hij al belast was met het oplossen van de achterstand van 54 jaarrekeningen, regelen van de functiewaardering van het personeel dat van BZV moest worden overgeplaatst naar de SVB, corrigeren van het pensioen van werknemers dat sinds 2006 niet goed was geregeld en bezig was met een incassobeleid en al meer dan 15 miljoen gulden had ontvangen van de andere eilanden.

Volgens Abdala werd de benoeming door alle bestuursleden goedgekeurd.
De Soab had kritiek op deze beslissing omdat het tegen de statuten van de BZV was.

Ook werd er melding gemaakt van het salaris van 24.000 gulden per maand voor het gedelegeerd bestuurslid.
Volgens Abdala is er voor hetzelfde salaris gekozen dat de voormalige interim-directeur van BZV had gekregen met goedkeuring van het voormalige bestuur van BZV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *