Onduidelijkheid over einde Notisia360

Onduidelijkheid over einde Notisia360

Stichting Belastingaccountantsbureau (SBAB) en het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) brachten een zogenoemd ambtelijk bezoek aan het kantoor van Perret Gentil (Notisia360)

Willemstad – Het is onduidelijk waarom nieuwswebsite Notisia360 stopt met het brengen van nieuws over Curaçao en de andere omringende eilanden.

Ondertussen is wel duidelijk geworden dat donderdag, voordat eigenaar Roli Perret Gentil het nieuws van de aanstaande sluiting verspreidde via de sociale media, de Stichting Belastingaccountantsbureau (SBAB) en het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) een zogenoemd ambtelijk bezoek hebben gebracht aan het kantoor van Perret Gentil. Diverse Papiamentstalige ochtendkranten meldden dat ook de politie en de Sociale verzekeringsbank (SVB) bij de doorzoeking aanwezig waren. De SVB laat desgevraagd weten van het bericht op de hoogte te zijn, maar zegt dat zij niet bij het bezoek aanwezig waren.

Zei verwijzen naar het Openbaar Ministerie (OM). Woordvoerder Norman Serphos van het OM in een korte reactie:

,,Wij hebben geen betrokkenheid in deze.Het was geen strafrechtelijke doorzoeking maar een ambtelijk bezoek door het ministerie.”

Woordvoerder van de politie Alfredo Suarez laat weten niet op de hoogte te zijn van de aanwezigheid van de agenten bij het bezoek.

,,Maar het is niet ongebruikelijk dat de politie mee gaat als de sterke arm van BAB”, aldus Suarez.

Perret Gentil zelf wilde niet ingaan op het bezoek:

,,We hebben een paar persoonlijke problemen. We zijn vanochtend (gisterochtend, red.) bij onze advocaat, Mirto Murray, geweest. Vanaf heden zal hij de pers te woord staan.”

Advocaat Murray laat daarop weten te werken aan een persbericht en tot die tijd nog niet te kunnen vertellen waarom er een doorzoeking plaatsvond of waarom er een eind komt aan Notisia360.
Yves Cooper, journalist bij Notisia360, laat los dat het vooral een juridische kwestie is, maar houdt in afwachting van het persbericht verder zijn lippen stijf op elkaar.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *