OneNet nog steeds op zwarte lijst

UTS-NUTSWILLEMSTAD — Internetprovider OneNet, dochtermaatschappij van UTS, kampt nog steeds met problemen.
Dit laat de lokale provider weten in een persbericht.
Het bedrijf staat nog steeds geregistreerd bij www.spamhaus.org, wat inhoudt dat verkeer vanaf de servers van OneNet nog steeds door bepaalde mailservers kan worden geblokkeerd. Op dit moment is het bedrijf bezig dit ongedaan te krijgen.

In een persbericht geeft UTS aan dat zij in de afgelopen periode tal van exercities heeft gedaan om de spam-berichten, die via haar systeem worden verstuurd, te blokkeren.
Uit een onderzoek bleek dat een kleine groep gebruikers verantwoordelijk was voor maar liefst 75 procent van alle spam-verkeer van het bedrijf.
Maar ondanks de stringente maatregelen die het bedrijf heeft ingevoerd is de registratie via Spamhaus nog steeds van kracht.
In de praktijk betekent dit dat een bericht van OneNet door andere bedrijven als spam wordt gezien en ook geblokkeerd wordt.
Dit komt volgens UTS door het feit dat haar klanten nog steeds een grote hoeveelheid spam blijven ontvangen, maar ook blijven verzenden.

UTS verontschuldigt zich nogmaals bij haar klanten voor het ongemak en geeft aan dat zij haar best zal blijven doen om deze problematiek zo snel mogelijk te verhelpen.
Het streven om UTS van het register van Spamhaus te halen heeft volgens het bedrijf de hoogste prioriteit, aldus het persbericht van het lokale telecombedrijf.

Volgens online-encyclopedie Wikipedia is Spamhaus een not-for-profitorganisatie/bedrijf dat zich ten doel heeft gesteld om de ontwikkelingen op het gebied van spam te volgen en om de internetgemeenschap mogelijkheden te bieden om de overlast erdoor te verminderen.
Ook probeert Spamhaus juridische maatregelen te nemen tegen grootschalige spammers.
De organisatie is verder verantwoordelijk voor het beheer van een aantal databases die gebruikt worden om de overlast van spam te verminderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *