Ontbrekende naambordjes terugplaatsen

straatnaambordjes WILLEMSTAD — Een behoorlijk aantal naamborden van stegen in Pietermaai ontbreekt en die dienen terug te worden geplaatst. Dit laat onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran desgevraagd weten waarbij hij zich afvraagt wie de naamborden heeft verwijderd.


Het Statenlid stelt dat nadat hij onlangs een bezoek bracht aan de wijk.
Vlak daarvoor presenteerde hij een plan voor ontwikkeling van de binnenstad, het Waaigat, aan het parlement in het kader van de bespreking van de begroting voor 2014.
Binnen dit plan wordt de aanleg van een waterleiding beoogd met een diameter van ongeveer een meter.
De pijpleiding moet voor verse watervoorziening van het Waaigat zorgen, waar onder andere de aanleg van een jachthaven wordt beoogd.
Zoals de Amigoe reeds heeft gemeld werd Sulvaran tijdens zijn bezoek aan de steeg waar de pijpleiding dient te lopen, vergezeld door collega-Statenlid Melvin ‘Mac’ Cijntje (PS).

Pijpleiding in Vliersteeg
De Amigoe heeft eerder verslag gedaan van de uitspraken van Sulvaran, dat de aanleg van deze leiding in de Vuursteeg zou dienen lopen.
Het Statenlid geeft hier een toelichting op:

“De pijpleiding dient via de Vliersteeg te lopen en niet via de Vuursteeg.
Omdat de naambordjes van de stegen ontbreken heb ik me daarin vergist.
Ik meen dan ook dat de bordjes op publieke stegen teruggeplaatst dienen te worden om verwarring in de toekomst tegen te gaan.
Voor alle duidelijkheid, de steeg op de afbeelding is de bewuste steeg waar de pijpleiding dient te komen.
Dat ik een verkeerde steegnaam heb genoemd is niet van belang, het gaat erom dat de pijpleiding er dient te komen.”

Het plan van Eduardo ‘Eddy’ de Kort (voormalig ceo van Banco di Caribe, red.) is, zoals eerder gemeld, reeds aan de overheid ter toetsing aangeboden.
De directeur van Jewel Investment & Management NV, Jan Peltenburg, heeft op de bovengenoemde vergissing gewezen en stelt dat de Vuursteeg 300 meter van de Vliersteeg vandaan ligt en bevestigt dat deze ‘voormalige publieke steeg, die minimaal 23 jaar in particulier bezit is’, op zijn naam staat.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *