Ontslag FWNK-directeur kennelijk onredelijk

 

WILLEMSTAD — Het ontslag van Cesar Prince als directeur van de Fundashon Wega di Number Kòrsou, de stichting die toezicht houdt op de verkoop van nummerloten, is kennelijk onredelijk. In dit verband heeft de kort-gedingrechter vanochtend besloten een voorschot toe te kennen van een schadevergoeding die hij moet ontvangen.

Het betreft een nettobedrag, zegt de advocaat van Prince, Molly Stewart. Zij wil de hoogte van het bedrag niet noemen. Wel zegt ze dat alle kosten in verband met dat bedrag voor rekening zijn van de FWNK.

De uitspraak is een voorlopige voorziening. In een bodemprocedure moet het definitieve bedrag vastgesteld worden. Stewart zegt dat Prince er echter de voorkeur aan geeft om de zaak verder buiten de rechtbank af te handelen. “Dat is sneller, makkelijker en houdt minder kosten in voor iedereen. Prince wil deze situatie zo snel mogelijk achter zich laten.”

Prince had de FWNK voor de rechter gedaagd omdat hij door het bestuur werd ontslagen. Hij werd op 29 november vorig jaar per brief op de hoogte gesteld van het feit dat zijn dienstverband per 31 december zou worden beëindigd. Prince werd door zijn voormalige werkgever beticht van onbevoegd handelen, het al bereikt hebben van de pensioengerechtigde leeftijd en er was onenigheid over het opzetten van de Lotto. Hij was het hier niet mee eens en spande een rechtszaak aan.

Advocaat van FWNK Lisanne Asjes had tijdens de behandeling de rechtbank gevraagd Prince niet-ontvankelijk te verklaren omdat er geen sprake zou zijn van spoedeisend belang, althans zijn vorderingen af te wijzen.

In ieder geval wil de stichting Prince niet meer terug, omdat er een forensisch onderzoek gaande is en ook omdat ze hem niet meer vertrouwen, voegde ze eraan toe. Sithree van Heydoorn is inmiddels benoemd als interim-directeur.

Ondanks het feit dat het bestuur bevoegd was Prince te ontslaan, bleef de vraag of het ontslag onredelijk was. Prince baseerde zich op een doorlopend contract tot en met 31 december 2013. De rechter zei vandaag dat deze stelling juist was en dat het ontslag kennelijk onterecht was.

bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *