Ontucht toerist op cruiseschip bewezen

Openbaar MinisterieWillemstad – Het Gerecht in Eerste Aanleg van Curaçao heeft vrijdag de zaak behandeld van de Colombiaanse cruisetoerist die eind januari van dit jaar werd aangehouden, op verdenking van ontucht met een 14-jarige jongen. Het gerecht oordeelde dat hij inderdaad ontucht heeft gepleegd. Hij werd hiervoor veroordeeld tot vijf maanden voorwaardelijke celstraf.

Advertentie

Het Openbaar Ministerie (OM) had 18 maanden celstraf, waarvan negen maanden voorwaardelijk, geëist, laat woordvoerder Norman Serphos desgevraagd weten.
De straf viel dus veel lager uit dan het OM had geëist.
De 29-jarige Colombiaanse man zou op een passagierschip, dat zich op dat moment in de territoriale wateren van Curaçao bevond, een 14-jarige jongen hebben gezoend en gestreeld.
Persrechter Mauritsz de Kort laat weten dat de man is vrijgesproken van poging tot seksueel binnendringen.
Hij is veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf maanden met een proeftijd van drie jaar wegens het tongzoenen en strelen van de 14-jarige jongen.
Volgens het gerecht was op camerabeelden aan boord te zien dat de man en de vrij grote jongen van veertien jaar oud, enige tijd door het schip gelopen hebben.
De jongen kwam eerst op een afstandje achter de man aan en is later voor de man uit een toilet binnengelopen.
Na vijf minuten is de jongen rustig het toilet uit komen lopen.
De jongen heeft zelf aan de politie verklaard dat hij met de man naar diens hut is meegegaan en daarna met hem naar het toilet is gelopen.
Het gerecht heeft het bewezen verklaarde als ontucht beoordeeld, omdat het in strijd met de sociaalethische normen is om als 29-jarige man een 14-jarige jongen te tongzoenen en strelen.
Zowel de officier van justitie als de man hebben afstand gedaan van het recht om hoger beroep in te stellen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *