Ontwikkeling Oostpunt

Lezers Schrijven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: [email protected]

Wij publiceren uw brief zonder in te korten.
Vandaag laten we  HENK KREDIET  aan het woord…………..

De Media volgend met betrekking tot de ‘ontwikkeling’ van Oostpunt het volgende:

De plannenmakers/projectontwikkelaars/ geldwolven hebben hier een ontwikkeling voor ogen die aan alle kanten volledig voorbijgaat aan enige visie. !

We zien dat het hotel Hyatt ligt op een plek (Barbara Beach) die aan alle mogelijke voorwaarden voldoet ten aanzien van ligging, comfort, strand, duiken enzovoort.
En als we dan zien dat Hyatt al moeite heeft om een bezettingsgraad van 30 tot 40 procent te bewerkstelligen en dus nauwelijks de operationele kosten kan dekken, dan is er geen plaats om nog eens drie of meer van deze luxe hotels bovenstrooms neer te zetten.
Hierbij komt dan ook nog de decentrale ligging (onder andere de teloorgang van voorheen hotel Coral Cliff).

De ontwikkeling dichter bij Fuik zou een betere optie zijn en dan zal er sowieso minder schade aan het unieke rif worden veroorzaakt (zie artikel Rolf Bak van 2 november).
Het binnenwater aan de westelijke kant van Fuik zou een prachtige jachthaven kunnen zijn en daar is ook plaats genoeg om nog een hotel te bouwen en dan kunnen de twee binnenwaters naar het oosten (Hamrak en Awa Blancoe) blijven zoals ze zijn.
Mensen die niet op de hoogte zijn van het unieke karakter van dit bovenstrooms gelegen rif en meewerken aan de plannen voor de bouw van deze hotels, zullen verantwoordelijk moeten worden gesteld voor de vernietiging van deze kostbare onderwaterwereld!
Het is natuurlijk zeer belangrijk dat het toerisme aan alle kanten gestimuleerd wordt (hoofdinkomen voor Curaçao) en daarbij hoort ook ‘ontwikkeling’, maar dan wel op een manier die verantwoord is en door mensen die weten waar ze mee bezig zijn en niet alleen maar kijken naar de $$$$$$$!

HENK KREDIET Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *