Onvoldoende voor DUO

logo-DUOWILLEMSTAD — Fundashon Marilyn Alcalá-Wallé (MAW) is niet tevreden met de informatie die DUO gisteren voorlegde aan ex-studenten. In een brief die vanmorgen is verstuurd, stelt de stichting dat DUO gisteravond bij de presentatie bij de International School een bijzonder dikke onvoldoende gescoord heeft.

Advertentie

Het was op zijn zachts gezegd slecht voorbereid. De USB-stick waarop de informatie stond, was zoek en er scheen geen back-up van te zijn. De sterke indruk bestaat dat DUO bewust informatie achterhoudt om de ex-studenten uit te melken via een perfect geïnstitutionaliseerde en goed afgestemde organisatie met de deurwaarder”, aldus MAW.

Marilyn Alcalá-Wallé FoundationVolgens de stichting werd er een kort flut-verhaal gehouden over het terugbetalen, zonder enige houvast en zonder dat de terugbetalingsmogelijkheden bij DUO zijn uitgelegd.
De ‘kwaadwillendheid’ van DUO kwam ook aan het licht toen de draagkrachtmeting-formulieren voor 2013 en 2014 werden uitgedeeld.
Het verzoek was om deze voor donderdag 21 november twaalf uur ‘s middags in te leveren.
Volgens MAW is dit haast onmogelijk vanwege de bijlagen die eraan moeten worden toegevoegd.

Onze kersverse gouverneur heeft in haar eerste speech gezegd dat wij Curaçaoënaars de Nederlandse regering moeten zien als een goedwillende partner en niet als een factor die op welke wijze dan ook afbreuk wil doen aan hetgeen Curaçao nodig heeft. Het tegenovergestelde is gisteravond gebleken”, aldus MAW.

Uit de informatiebijeenkomst is gebleken dat de deurwaarder geen enkele blaam treft, maar dat DUO de opdrachtgever is die bewust de oud-studenten met een studieschuld, dieper in de schulden steekt.

DUO heeft gisteravond aangegeven niets te kunnen doen aan het stoppen van dit onmenselijk handelen, dat er geen steunpunt komt voor ondersteuning en dat de gang naar de deurwaarder gewoon doorgaat.
Dit verklaart dan ook gelijk waarom deze ex-studenten na drie jaar vragen om ondersteuning, deze hulp nog niet aangeboden hebben gekregen”, aldus MAW.

Wel is aangegeven dat er in 2015 een helpdesk van DUO op Curaçao komt.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *