Ook rol van Theo Heyliger onderzocht

PHILIPSBURG — Ook de rol van Theo Heyliger, leider van oppositiepartij United People’s (UP)in de Bada Bing-affaire met de omkoopvideo wordt onderzocht. Dat meldt advocaat-generaal Taco Stein desgevraagd.

Bordeelhouder Jaap van den Heuvel van de Bada bing-club verklaarde dat hij op verzoek van Heyliger opnames had gemaakt van een gesprek tussen hem en Statenlid Patrick Illidge, waarin de laatste zich negatief uitliet over William Marlin, leider van National Alliance.

Illidge stapte vorug jaar uit UP om als onafhankelijk Statenlid verder te gaan met de coalitie NA/DP.
De UP van Heyliger werd naar de oppositie gedirigeerd en Heyliger was woest.
Met de video-actie zou hij hebben willen proberen Illidge weer binnen zijn gelederen te krijgen.
Op de video is echter ook te zien dat Illidge geld aanneemt van de bordeelhouder, die een snelle verlenging van de werkvergunning van een paar meisjes wilde bewerkstelligen.
Maar volgens de bordeelhouder zelf betrof het een afbetaling van een lening aan Illidge.

Heyliger is momenteel niet op St. Maarten en heeft nog niet gereageerd.
Illidge wilde alleen kwijt dat ‘er nog veel meer onthuld zal worden’ en dat er donkere dagen voor het eiland in aantocht zijn.
Naar aanleiding van de publiek gemaakte video zijn er huiszoekingen geweest in de woning van Illidge, zijn kantoren in de Staten en in de Bada Bing. Stein zei dat de zaak nu bestudeerd wordt.

“Het is een rare en ongemakkelijke situatie en we moeten nog bepalen of er een criminele daad is gepleegd. Dat vergt grondig onderzoek.”

Voor Illidge heeft het daarom nog geen zin om zich bij het Openbaar Ministerie te melden, zegt Stein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *