AD | Oordeel CFATF over evaluatie

“Als je nu een visumplicht invoert, dan sluit je de deuren voor toeristen."

Oordeel CFATF over evaluatie

Willemstad – Vandaag zal de Caribbean Financial Action Task Force (CFATF) een oordeel vellen over de evaluatie die de organisatie deed in augustus vorig jaar op Curaçao.

Een Curaçaose delegatie reisde afgelopen zondag af, om tijdens de plenaire vergadering in de hoofdstad San Salvador van El Salvador nadere toelichting te geven op de laatste ontwikkelingen op Curaçao. Volgens Alex Rosaria van de buitenparlementaire partij PAIS en die in het verleden staatssecretaris was van Financiën voor de PNP, wordt vandaag geoordeeld over hoe Curaçao omgaat met de internationale regelgeving ter bestrijding van fraude, financiering van terrorisme en witwassen van geld.

,,Het is belangrijk voor ons internationale imago dat er een positief oordeel geveld wordt”, zo staat in de nieuwsbrief van zijn partij. ,,Er zijn echter indicaties dat verschillende landen die namens de CFATF Curaçao gaan evalueren, problemen hebben met bepaalde acties van de regering die hebben plaatsgevonden”, zo vervolgt Rosaria. ,,Deze acties met betrekking tot de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC), de Centrale Bank en het Openbaar Ministerie (OM), hebben Curaçao verzwakt als het gaat om fraudebestrijding.”

Rosaria vreest dan ook voor een negatief oordeel, wat inhoudt dat Curaçao op een zwarte lijst komt te staan en onder curatele wordt gesteld.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dossier: Gokken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *