Op zoek naar Lionfish

Bron: Versgeperst
Door: Kimberly de Bruïne

Versgeperst Lionfish Elimination Team lionfish LIFESTYLE Curaçao  lionfish" style="float:left;margin right:10pxCURAÇAO – De Lionfish vormt een grote bedreiging voor ons koraalrif. Daarom organiseert het Lionfish Elimination Team (LET) morgen het evenement ‘Eat them to beat them’. Duikteams zullen proberen zoveel mogelijk Lionfish te vangen, waarna de lekkernij wordt bereidt tot een heerlijke maaltijd. Het gaat hier om een zogenaamde ‘challenge’ waarbij duikteams, bestaande uit twee duikers in de ochtend en in de middag, een duik maken om zoveel mogelijk lionfish te elimineren.

Wedstrijd Alle lionfish worden ingeleverd, waarna er aan het eind van de dag een telling en weging plaatsvindt. De duikers zullen tussen Fuikbaai en de Playa Piskado bij Westpunt op zoek gaan naar de vissen. Tussen 10.00 en 12.00 uur zullen de eerste ladingen worden gebracht naar Santa Cruz. De tweede lading zal tussen 17.00 en 19.00 uur worden afgeleverd. Aan het eind van de dag zullen de winnaars worden bekendgemaakt.

Bescherming Het doel van het evenement is om de helpende hand te bieden in de bestrijding van de lionfish. Hiermee beschermt LET onze koraalriffen. LET laat tevens weten dat duikers die niet voldoen aan de veiligheidsvoorschriften niet kunnen worden toegelaten. Voor meer informatie kan iedereen de Facebook pagina van LET bezoeken. Ook kan er contact worden opgenomen via het telefoon nummer 569-0006.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *