Open brief aan Minister Jean-Marie Francisca

open brief1Hieronder treft u het verhaal aan die de nodige aandacht moet krijgen. Afgelopen tijd heb ik me rot zitten werken om onderstaande hulpvraag te bewerkstelligen. Misschien ziet u de ernst van onderstaande problematiek in en kunt U ons helpen met een 7-meter lange container vol met gedoneerd materiaal die door valse beloftes in Alkmaar is blijven liggen.

Afgelopen zomer had ik de Minister President van Curaçao willen spreken maar door zijn volle agenda lukte het ons niet om hem te spreken.
We kregen wel de kans om met Minister Jean-Marie Francisca te spreken over de doelstellingen binnen Stichting Miss IQ namelijk het helpen van kinderen op het eiland.
We kwamen tot de conclusie dat we twee scholen zullen ondersteunen namelijk Dodo Palm College en Angela Jesserun Skol met 300 leerlingen in totaliteit.

Aangekomen in Nederland ben ik (schrijvster) van start gegaan met het vormgeven van het project en de inzameling van de meest noodzakelijke en educatieve materiaal voor deze twee scholen.
Ik heb, zoals u hieronder (1e en 2e mail) kunt lezen (helaas ontbreken deze red. KKC) , de bevestiging gekregen van Minister Francisca dat ze de toezegging gaf dat, als we de spullen bij elkaar hadden, zij de rest zou gaan regelen.
Begin oktober heb ik de spullen bij elkaar, had ik de nodige kosten gemaakt, een transportbedrijf geregeld voor het vervoeren van de container en had ik zoals afgesproken alles aan de Minister doorgemaild.
Helaas moet ik tot op de dag van vandaag wachten en zit hier in Alkmaar (Nederland) met een 7 meter lange container vol met gedoneerd materiaal vanuit verschillende organisaties over heel Nederland in de maag!!
De ernst is dusdanig erg dat wij geen gehoor meer krijgen van Minister Francisca en haar collega´s.
De belofte om alles naar het eiland te regelen was helaas een valse hoop.
Wij moeten nu maar liefst 300 kinderen teleurstellen.
Het erge hierbij is, dat zij ook ingelicht werden en zij met smart op deze spullen wachten!!
Wij hadden ze eerst beloofd dat ze de spullen voor het Sinterklaasfeest zullen krijgen en nu hebben we ze beloofd dat deze materialen vóór de Kerst zullen krijgen..

Zoals U kunt merken is de ernst van deze zaak heel erg groot.
Ik kan er niet meer van slapen.
Ik en mijn stichting heeft natuurlijk verantwoording af te leggen aan alle organisaties in Nederland die ons hebben geholpen, maar ook aan onze vrijwilligers!
Het kan toch niet zo zijn dat wij dit zomaar laten gebeuren.
Wij hebben zwart op wit staan dat we zullen geholpen worden als we de ingezamelde spullen hebben gerealiseerd.
Het is nu zover maar we kunnen nergens heen met onze vraag.
Ook hebben we verschillende oproepen geplaatst op social media om het bedrag van maar liefst 5200 euro voor elkaar te krijgen.
We hebben inmiddels 1200 euro binnen om deze vracht vóór de Kerst op het eiland te verkrijgen zodat deze behoeftige kinderen daarvan kunnen genieten!

Aub help ons om dit mogelijk te maken.

Als bijlage treft u de volgende stukken aan:
• Inventarisatiebestand met informatie, inventarisatie, planning en
kostenberekening
• Projectplan inzameling materiaal

Kunt u mij zo snel mogelijk hierover te berichten zodat we dit samen  met elkaar kunnen verwezenlijken?

Note Redactie; helaas hebben wij de ontbrekende stukken (emails) niet ontvangen.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *