Ophef over uitlandigheid Palm

Stanley PalmWILLEMSTAD — Minister Stanley Palm (Economische Ontwikkeling, Pais) was gisteren niet aanwezig tijdens de behandeling van zijn deel van de begroting van het land Curaçao. Palm bevindt zich op dit moment in het buitenland. Niet alleen de gehele oppositie viel over de afwezigheid van Palm, ook zijn eigen partij liet zich daar kritisch over uit.

Advertentie

Palm is deze week in Miami.
En velen hadden hier gisteren wat op aan te merken.
Zijn eigen partijleider Alex Rosaria stelde het te betreuren dat de minister er niet was en benadrukte dat zijn partij van mening is dat hij aanwezig had moeten zijn.
Ook MFK-leider Gerrit Schotte stelde het doen te hebben met de plaatsvervanger van Palm, minister Nelson Navarro (Justitie, Pais), die gisteren de vragen van de Statenleden over Economische Ontwikkeling moest beantwoorden.
Schottes fractiegenoot Gilmar ‘Pik’ Pisas had het op zijn beurt over het feit dat Palm was weggebleven bij de behandeling van de belangrijkste wet van het eiland.
MAN-fractieleider Hensley Koeiman sprak ook zijn teleurstelling uit over het feit dat de minister er niet was.
Hij kreeg bijval van onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang, die constateerde dat Palm duidelijk niet begrijpt wat de functie van minister nu precies inhoudt.

De economie bevindt zich in een zware crisis.
De werkloosheid loopt op. En de minister laat het afweten.
De minister kan alleen bij de begrotingsbehandeling afwezig zijn, als hij ziek is”, aldus Leeflang gisteren.

Zita Jesus-Leito (PAR) was echter een andere mening toegedaan.

Ik vind helemaal niet dat de minister gemist wordt. In de afgelopen maanden heeft hij niks gedaan. Kijk maar naar de economie en de werkloosheid. Minister Navarro, die hier zit, heeft in de paar minuten dat hij hier is, meer gedaan dan Palm.”

In een toelichting stelt Statenvoorzitter Marcolino ‘Mike’ Franco (Pais) vanochtend dat het verhaal net iets anders ligt.

Het was de bedoeling dat de openbare behandeling van de begroting oorspronkelijk in de week van 25 november zou plaatsvinden.
Palm had in deze week een buitenlandse reis gepland.
Hij heeft toen zijn reis van die week uitgesteld naar deze week.
Maar omdat ook andere ministers er in de week van 25 november niet zouden zijn, heb ik besloten om de begrotingsbehandeling uit te stellen naar deze week.
Palm heeft deze week besprekingen met touroperators die van belang zijn voor de toekomst van dit eiland. Hij kon deze besprekingen weer moeilijk gaan verzetten.”

bron: Amigoe

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *