Amigoe | Ophef over uitspraken Cooper

Charles Cooper | Foto Dick Drayer

Ophef over uitspraken Charles Cooper: ‘er zal bloed vloeien’, en ‘de noodzaak dat ‘Makamba’s kwaadschiks tot de orde geroepen moeten worden’. | Foto Dick Drayer

WILLEMSTAD — De opmerking van MAN-Statenlid Charles Cooper dat er ‘bloed zal vloeien in dit land’ mocht Curaçao ooit in dezelfde positie komen, zoals St. Maarten op dit moment heeft met betrekking tot Nederland, heeft veel ophef veroorzaakt. Cooper heeft inmiddels zijn excuses aangeboden mocht hij iemand beledigd hebben.

Cooper deed zijn uitspraken afgelopen dinsdag tijdens het debat waarin de Staten stilstonden bij de aanwijzing van de Rijksministerraad aan de gouverneur van St. Maarten om de nieuwe ministers niet te beëdigen voordat zij een grondige screening hebben ondergaan. MAN-lid Cooper is, net als een Statenmeerderheid, fel tegen wat zij ‘bemoeienis met de autonomie’ van St. Maarten noemen.

Naast zijn uitspraken over dat er bloed zal vloeien, had hij het tijdens de bewuste vergadering ook over de noodzaak dat ‘Makamba’s kwaadschiks tot de orde geroepen moeten worden’.

De Pais-fractie keurt deze uitspraken af. Volgens partijwoordvoerder Alison Manuel distantieert de coalitiepartij zich volledig van de uitspraken van het MAN-lid.

“Deze uitspraken brengen schade toe aan onze democratie, omdat wij als volksvertegenwoordigers het goede voorbeeld moeten geven. Deze uitspraken vormen ook een aanslag op onze lokale economie, omdat zij schade toebrengen aan ons toerisme en ons investeringsklimaat.”

Volgens Pais zijn de uitspraken van Cooper ook gevaarlijk.

“Want ze komen niet van een terroristische organisatie, maar van een van onze eigen Statenleden. Het gedrag van Charles Cooper is schandelijk en afkeurenswaardig”, aldus Manuel in zijn reactie.

Inmiddels heeft Cooper zelf gereageerd op de ophef over zijn woorden. In een persbericht geeft hij aan dat hij alleen maar had willen zeggen dat hij met hart en ziel voor de autonomie van Curaçao zal vechten. Hij geeft toe dat hij mogelijk niet de juiste woorden heeft gebruikt.

“Maar gezien alle commotie die er is gecreëerd sta ik erop dat hier mee politiek wordt bedreven om aandacht af te halen van wat het daadwerkelijke issue is, namelijk de aanslag van Nederland op interne aangelegenheden van een autonoom land binnen het Koninkrijk.”

Het MAN-lid biedt echter zijn verontschuldigingen aan mocht hij ‘in de hitte van het debat, onbewust uitspraken hebben gedaan die verkeerd bij het volk of bij bepaalde personen zijn aangekomen’. Hij herhaalt dat hij wilde zeggen dat hij bereid is om de lokale autonomie met hand en tand te zullen verdedigen. De discussie die nu gevoerd wordt, moet zich volgens het Statenlid richten op de discussie over inmenging door Nederland in interne aangelegenheden.

Bron: Amigoe

11 Reacties op “Amigoe | Ophef over uitspraken Cooper

 1. NB
  Misschien ziet Cooper de bui wel al hangen. Eerst zijn andere domme maat Schotte (januari bijltjesmaand in het Gerechtsgebouw) en wie weet komt ook voor hem de dag dat hij zich bij de rechter moet verantwoorden. Niets is onmogelijk in deze tijd. In Nederland J.van Rey.e.a., hier beginnen we bij Schotte. De rest volgt vanzelf.

 2. Cooper cs, regelmatig naar Nederland afreizend moet zjch echt laten opnemen en vooral langdurig. Dit obesitas figuur heeft letterlijk en figuurlijk nooit iets voor de bevolking gedaan behalver zijn zakken flink gevuld ten koste van ons allemaal die hier woonachtig zijn en belastingen afdragen Juist dmv openbare werken heeft hij die gevuld. Geld uit Ned. en de EU afkomstig voor de infrastrastructuur.
  Dus waar heeft de man het over.
  @m
  Ik zie de man niet als een racist, maar wel als een ultradom subject.

 3. een zelfverrijkende schurk die nog dom is ook!

 4. Neem die man toch niet serieus. Hij vindt het herlijk om mensen op de kast te jagen. Niet reageren dus

 5. John van Galen

  Meneer Cooper die zijn eigen straatje netje wil hebben: ‘Makamba’s kwaadschiks tot de orde geroepen moeten worden’.
  Wel meneer Cooper, wat wil u nu. U roept met die woorden wel weer een antipathie op ten nadele van de vele Makamba’s die hun geld op ons Curaçao uitgeven, van werk voorzien en dus de eilandskas spekken door belastingen, inkopen, investeringen, verzekeringen ect. etc. Wat als Nederland het nu eens omdraaide en het gelijke gaat zeggen van de mensen uit Curaçao. Dan springt u uit uw vel en eist meteen om genoegdoening en rectificatie. Vertel het volk eens wat er gebeurd als al deze Makamba’s het eiland verlaten en de Nederlandse vakantieganger naar Aruba of Bonaire gaat inplaats naar Curaçao.

 6. heel jammer dit soort uitspraken, maar ja je kan ook niks anders verwachten een kat in het nauw maakt rare sprongen. Maar ja, daar zijn al zoveel uitspraken gedaan. Niemand treedt er tegen op, Bodybags, de 40 landverraders, bloed vloeien, 30 mei 1969 enz. Elke keer komen ze er mee weg.
  De ene keer hebben ze het gezegd als prive persoon, de andere in het parlement. Maar zogenaamd nooit echt bedoeld. Kijk als het nu nog in het nederlands was gebeurt deze uitspraken dan kan ik het nog begrijpen, maar in onze landstaal, dan kan je geen fouten maken maar dan meen je het echt.
  De invloed van dit soort mensen moet niet worden onderschat, je ziet het nu in Canada waar jonge mensen moorden plegen, omdat iemand heeft gezegd dat het kan. Haat predikers worden in deze context ook wel als staats gevaarlijk en als terrorist beschouwd. Wilders in nederland moet door dit soort uitspraken voor de rechter komen . Het is nu wachten op de aangiften van oproepen tot geweld en dan mag de rechter er over oordelen.

 7. Makamba’s? wie denkt Cooper wel dat hij is-Ik ben een blanke Antiliaan van vele generaties-zijn soort is import en schoftig zichzelf aan het verrijken met oa nep straat verhogingen-waarom is deze persoon nog niet tot de orde geroepen of opgedonderd-geen wonder dat de Blauwe party niets meer voorsteld-geef ons de goede Martina maar terug.

 8. De laatste idioot die zich zo negatief over Nederlandse Nederlanders heeft uitgelaten ligt 6 ft onder-mensen zoals Cooper zijn idioten-ze denken zichzelf te kunnen blijver verrijken in de Politiek-Wij de inwooners zijn Nederlanders -get used to it.Ik had altijd veel respect voor dhr Martina-deze Charles Cooper is een rassist en idioot-wat is er met al het drempel geld gebeurd mr Cooper?????

 9. Cooper kan dan wel – waarschijnlijk onder dwang – zijn verontschuldiging aanbieden, hij is een racist in hart en nieren.
  Een motie van afkeuring – door zijn mede-statenleden zou beter op zijn plaats zijn.

 10. Dom —> Dommer—> Cooper.

 11. Een ontzettend ordinaire zakkenvuller die zich ten koste v an eigen mensen al jaren heeft verrijkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *