Opinie | De ongehoorzame advocaat

Door Eldon Peppie Sulvaran, Chester Peterson en Anthony Eustatius

De ongehoorzame advocaat | Foto Persbureau Curacao

De ongehoorzame advocaat | Foto Persbureau Curacao

DIENSTBAARHEID AAN de rechtsstaat en de samenleving vraagt niet per definitie gehoorzaamheid, soms wel moed. En dat laatste is nodig wanneer wordt geroeid tegen de belangen van de samenleving in, waardoor het zicht op waar het in de rechtsstaat werkelijk om gaat, wordt bemoeilijkt.

De onafhankelijkheid is een kernwaarde van de advocatuur, althans behoort dat te zijn. Deze kernwaarde behoort ook tot de kern van een rechtsstaat. De advocatuurlijke onafhankelijkheid dient ter voorkoming van willekeur en excessief machtsmisbruik door de overheid.

De beslissing van de Orde van Advocaten om ons te beklagen voor de Raad van Toezicht dreigde een onaanvaardbare inbreuk te maken op deze kernwaarde. Dit dreigende gevaar is met de beslissingen van de Raad van Toezicht en de Raad van Appel definitief geweken.

De laatstgenoemde beslissing brengt daarnaast een positieve verandering teweeg. Het advocatentoezicht wint aan effectiviteit en beschermt het recht van de advocaat om onafhankelijk te zijn.

De eisen die de Raad van Appel aan verzoeken stelt, stimuleert tot het doorgaan met het leveren van juridische kwaliteit gedreven door passie. Daarmee schetst de Raad de betekenis van goede advocatuur, niet alleen voor de rechtzoekende maar voor de samenleving als geheel.

Er zal geen twijfel over moeten bestaan dat een advocaat die kwaliteit met passie moet leveren. Voor degenen die het nog niet hebben begrepen, nergens staat dat advocaten alleen maar volgend dienen te zijn.

Tot slot willen wij dank doen uitgaan naar allen die in ons hebben geloofd en ons hebben gesteund.

EUSTATIUS
CHESTER PETERSON
ELDON ‘PEPPIE’ SULVARAN Curaçao
Dossier: Fundashon Kòrsou Fuerte i Outónomo (KFO/FKO)

9 Reacties op “Opinie | De ongehoorzame advocaat

 1. Aan de foto’s te zien zijn Peppie en Kokkie (Peterson) al ruim de pensioengerechtigde leeftijd gepasseerd, en ze gedragen zich ook als seniele bejaarden.

  Misschien moeten we ze maar laten brallen, hun tijd zit er toch bijna op.

 2. A lawyer’s opinion is worth nothing unless paid for. Next!

 3. Ratvocaten zijn het. Het liefst zou je ze allemaal afzinken in zee met hun mafiamaatje Schotte.

 4. Leuk stukje, meer niet.

 5. Ze zijn niet vrijgesproken! De eisende partij is niet-ontvankelijk verklaard. De schuldvraag is helemaal niet aan de orde geweest. Een trucje (?) van de Raad van Appel om geen oordeel hoeven te vellen over deze lieden. En zo kunnen ze maar doorgaan met hun praktijken.

 6. Door dit soort tuig als ratvokaten is Rechtbank te druk met onzin, en rotzooi opruimen van mensen zoals Schotte en ander regeringstuig, zodat er geen tijd meet over is om moordenaars en overvallers op te sporen en te berechten.
  EUSTATIUS
  CHESTER PETERSON
  ELDON ‘PEPPIE’ SULVARAN
  Bedankt voor het mede kapot maken van CURACAO.

 7. De meest hypocriete groep advokaten van Curacao…

  de domheid en imbeciliteit straalt er vanaf….
  maffia; veel succes met deze dombo”s….
  maffia, deze 3 zijn zelf de maffia geworden…totaal geen fatsoen hebben ze meer…tuig van de richel!!!

 8. Het woord “fatsoen” ontbreekt in deze onzinnige oratie.

 9. Als het hart bitter is, zal suiker in de mond niet helpen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *