Opinie | In plaats van een eerbetuiging is het eerder een vernedering

Opinie door Karel Maduro (MEP)

Karel Maduro (MEP): Nederland grijpt weer in door de slechte beleidsvorming van de regering van AVP

Tot ieders verbazing konden we uit een publicatie van MP Eman vernemen dat de regering van AVP de 2.147 onafhankelijkheids-strijders een onderscheiding gaat geven aanstaande 18 maart.

Hoe hypocriet kan je zijn? Deze actie van Eman overschrijdt alle perspectieven. Trouwens deze actie toont weer aan een gedrag van iemand die niet helemaal helder bij zijn hoofd is.

Deze 2147 pionieren hadden gestreden om ooit Baas in eigen Huis te worden, het bekende “Status Aparte”. Frappant is dat juist de AVP met ook een Eman aan de leiding ooit hiermee is begonnen, en gek genoeg weer een Eman die deze strijd kapot maakt.

Het volk moet de geschiedenis induiken, en zelf gaan evalueren wat AVP toen de tijd allemaal heeft uitgehaald, en wat eigenlijk na 18 maart 1948 is gebeurd, nadat een decreet aan Nederland werd gepresenteerd bij een ronde tafel conferentie, en ook eenstemmig werd aangenomen.

De AVP in het Antilliaanse constellatie overhandigde zomaar het mandaat aan Curaçao, zodat Curaçao toen met 12 zetels de meerderheid had in het Antilliaanse parlement tegen 8 zetels van Aruba. Als gevolg hiervan, verliet Juan E. Yrausquin de AVP omdat hij tegen dit verraad was. Een verraad tegenover de 2147 pionieren die voor het Status Aparte hadden gestreden en daarvoor hadden getekend.

Het was een vertegenwoordiger van de AVP zelf (een bloedverwant van MP Eman) die de overeenkomst had getekend. En tot overmaat van ramp heeft de AVP na het verraad, de strijd opgegeven.

Het was Betico Croes van de MEP die de strijd voor het Status Aparte, samen met de 2.147 pionieren had opgepakt en door heeft gevochten, zodat wij nu op onze borsten kunnen kloppen dat wij een autonoom land zijn binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

Wat ook niet vergeten mag worden, is dat deze regering van AVP onder leiding van MP Eman ook in 2014 een KB (Koninklijk Besluit) heeft gekregen, voor het niet op orde hebben van de begroting 2014. En zo begon heel langzaam het in elkaar storten van Baas in eigen Huis! Vervolgens tekende MP Eman zelf in mei 2015 een protocol met Minister Plasterk, waarin stond dat er financiële toezicht zal komen in de vorm van een wet. In zelfde jaar, 27 augustus 2015, hadden 13 Statenleden van de AVP voor akkoord getekend voor het LAft. De AVP leverde een stukje van Aruba haar autonomie aan Nederland terug, in de vorm dat Aruba onder financiële curatele ging. En dit was niet waarvoor de 2.147 pionieren hebben getekend voor een vrije Aruba.

In mijn geval hebben allebei mijn grootouders getekend: dhr Cayetano Franken en dhr. Hermogines Maduro. En dat geeft mij het recht om mijn stem te laten horen. Deze eerbetuiging is een vernedering tegenover alle pionieren die toen de tijd hebben geknokt voor onze Status Aparte. Wat MP Eman eigenlijk moet doen is, het volk excuses aanbieden voor zijn tekortkoming en het niet kunnen behouden van wat zo heilig voor al de 2.147 pionieren was: de Status Aparte!

Eman lijkt wel iemand die de weg kwijt is geraakt. Nu het verkiezingsjaar is komt hij met allerlei capriolen. Wat het beste zou zijn is, dat hij afstand houdt tussen mijn familie en hemzelf.

Karel Maduro van de MEP
Mob: 297-593-3700
Email: [email protected]

Karel A.J. Maduro (MEP), econoom en politicus

Bron: ArenaPoliti.co

Een Reactie op “Opinie | In plaats van een eerbetuiging is het eerder een vernedering

  1. Verkiezingen dit jaar, ongetwijfeld zal de kiezer Eman wel afstraffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *