Opinie | Integere Minister, of Meeloper Minister?

Opinie door Karel Maduro (MEP)

Karel Maduro (MEP)

Karel Maduro (MEP)

Bij de laatste uitspraak van minister Dowers naar zijn ex collega / minister dhr Oduber toe, over strafbare feiten die mogelijk deze ex collega heeft toegestaan en ook heeft begaan, doet mij denken aan de gezegde: “Kat in het nauw maakt rare sprongen”

Minister Dowers zijn uitspraak klinkt, om eens daarmee te beginnen, bemoedigend en waar men zegt, jeetje die man heeft lef!!

Maar minister Dowers zei niet wat die zei omdat hij moedig is, maar alleen omdat hij een waslijst van kritiek kreeg over zijn beleid als minister van justitie, en ook hij constant het verwijten over zich heen kreeg over het slecht functionerende openbaar ministerie van justitie.

En een deel van deze kritieken komen vanuit hoek van ex collega/minister Otmar Oduber. En minister Dowers probeert hieruit schoon te komen, en daardoor sleurt hij dhr Oduber met zich mee in de smurrie.

Maar wat Dowers niet door heeft is, dat door zijn achterbakse gedrag om de heer Oduber tot aan de grond te krijgen, hem net zo hard schuldig en medeplichtig maakt.

Minister Dowers was op de hoogte van de strafbare feiten die op dat moment gaande waren, waar drugs een grote rol speelde. En toch heeft hij gekozen op dat moment om alles te verzwijgen. En ook nog in zijn functie als minister van Justitie.

Minister Dowers beweert ook nog dat in veel gevallen dhr. Oduber misbruik maakte van zijn macht die hij had als toenmalige minister, door o.a. gewoon zonder enige toestemming of afspraken te gaan ploeteren in andermans portefeuille als ministers.

Mininster Dowers geeft toe, de reden waarom hij moest onderhandelen met toenmalige minister Oduber toendertijd was, doordat hij een tekort had en nog heeft in zijn begroting van Justitie, en Oduber hem een som bedrag vanuit potje toerisme zou kunnen overhevelen.

Alles bij elkaar samengevat, kunnen we concluderen dat minister Dowers inderdaad incompetent is. Wijlen dhr J. Mansur heeft al toen in zijn editie van Diario Aruba , dd. 07-01-2014 geciteerd: “Ik dhr. Mansur, kan niet met mijn gezonde verstand begrijpen wie deze incompetente ministers hebben benoemd.” En vandaag moeten we hem gelijk geven.

Conclusie: Minister Dowers is medeplichtig aan alle strafbare feiten waarvan hij de heer Oduber nu beschuldigd. En dat is het toestaan van import en gebruik van illegale drugs, en ook aan het malversatie van openbare fondsen. En hier zit het probleem.

Het Openbaar Ministerie (OM) valt onder portefeuille van Dowers. Hoe is het mogelijk dat OM hun eigen minister gaat opsporen in opdracht van hun eigen minister? Dat gaat nooit gebeuren! En dit is weer een belangrijke punt en bewijs, dat de overheid systeem heel veel tekort schiet aan regeling en besluit over justitiële en strafvorderlijke feiten. Op Curaçao en Sint Maarten is dit anders geregeld, en daarom werkt justitie op die eilanden voor zover het toelaat optimaal.

Beste mensen dit is de waarheid en niets anders dan de waarheid, en ook vanuit
“The horses mouth”: Minister Dowers himself!

Karel A.J. Maduro (MEP), econoom en politicus

Bron: ArenaPoliti.co

Een Reactie op “Opinie | Integere Minister, of Meeloper Minister?

  1. ArubaObserver

    Het is niet alleen op Parkietenbos dump dat afval/troep opstapelt !! Tot verbazing en contra beweringen van kabinet Eman II dat zijn kabinet niet alleen Aruba een 5***** eiland heeft gemaakt maar dat Kabinet Eman II ook 5***** is, moet ik zeggen volgens mij is MP Eman nog steeds zwevend zoekend naar de sterren. Wat een zooitje !! Integriteit is ver zoeken.
    Min. Jusititie weet nu wel niet hoe snel hij met zijn verhaal over illegale drugs die binnen zijn gesmokkeld toen bij de electric festival, en dat Ex colega minister Oduber laten we nette woorden hiervoor gebruiken; niet correct heeft gehandeld, en ook nog dat Oduber beter zijn mond kan dicht houden, anders heeft Dowers nog veel meer te vertellen. Natuurlijk !!! Nu hij in de bagger zit met alle beschuldigingen van zijn beleid die echt niet functioneert, dacht hij dan maar op deze manier. Ik zou niet zeggen alleen achterbaks maar dom. Hij is net zo schuldig of nog meer ( door niet gelijk actie te ondernemen) toen het spektakel gaande was. Als hij zoals hij zichzelf verkoop als integer en eerlijke man in de functie van minister van Justitie voordoet, moet hij eer aan zichzelf geven, en zijn ministerschap inleveren en aftreden van zijn huidige functie.
    Wat mij nog niet duidelijk is, is wanneer is er sprake van ondeugdelijk bestuur? Want bij wie dan ook met zijn gezonde verstand kan zulke corrupt gedrag nooit goedkeuren. Wat een zooitje op de eilanden !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *