Opinie | Kindermuseum Curacao

Opinie Jeff Sybesma

Kindermuseum Curacao | Ennia

Zomaar een bericht in de krant van 18 oktober 2019 over de samenwerking van Ennia met het kindermuseum. Op zich een positief bericht. Goed voor de kinderen van Curaçao. Een educatieve en interactieve plek. En toch kriebelt er wat.

Om als kind te mogen genieten van dit echt leuke kindermuseum moet je namelijk NAf 9 gulden entree betalen. En je mag niet zonder begeleiding van een volwassene binnen komen. En die volwassene, die er slechts is om op te passen en dus geen gebruik maakt van de faciliteiten van het kindermuseum -behalve misschien de wc-, moet ook 9 gulden betalen. Dus eigenlijk betaalt een kind voor het kindermuseum van Curaçao 18 gulden entree. En dan praat ik niet eens over een drankje en wat popcorn.

Das duur, erg duur, temeer omdat heel veel kinderen in Curaçao uit een éénouder gezin komen dat moet overleven van een bestaansminimum. De kinderen op de foto behoren hoogstwaarschijnlijk niet tot voornoemde categorie en zijn bevoorrecht.

Maar al die anderen dan? Waarom niet ‘specials’ voor deze kinderen? Tweede en volgende kind voor de halve prijs of gratis? Of matinee voor een paar gulden zoals bij sommige bioscopen. Of zoals in andere landen, waar één specifieke dag in de week het museumbezoek gratis is.

Misschien kunnen de sponsoren van het kindermuseum daar iets aan doen. Dan kunnen echt alle kinderen van Curaçao genieten van dit mooie museum.

J. Sybesma,
Curacao

2 Reacties op “Opinie | Kindermuseum Curacao

  1. Een bestuur met personen met oa Neysa Amnesia als penningmeester

  2. Curacao revisited

    Zou Reinald, kop in het zand hopen dat het overwaait, Curiel zich niet eens bezig moeten gaan hoeven met zijn echte verantwoordelijkheden?! Bv de jaarrekeningen 2017 en 2018 publiceren en het publiek nu eindelijk eens tekst en uitleg geven wat er nog over is van ons pensioen (na aftrek van al zijn happy hour en Rotary onkosten)?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *