Opinie | Kòrsou, wak bo kaya!

Opinie | Kòrsou, wak bo kaya! Let op uw saeck!

Bijna niemand schijnt door te hebben waar Schotte in werkelijkheid mee bezig is: de slapers (of corrupte figuren) die met hem de meerderheid vormen niet, de meeste nieuwsmedia niet en het overgrote deel van de kiezers al helemaal niet, terwijl het toch vrij eenvoudig te begrijpen is.

Kijk maar naar wat zijn prioriteiten waren van 2010-2012 en later: uitschakelen of verzwakken van controlemechanismen, van kritische ambtelijke top en raden van toezicht tot aan parlement en veiligheidsdienst en versterking van de eigen macht, ter meerdere glorie en persoonlijk gewin van zichzelf en de zijnen.

Nu probeert hij een twee derde parlementaire meerderheid bij elkaar te sprokkelen (van de benodigde 14 controleert hij al 12) teneinde alle wetswijzigingen er doorheen te jassen die nodig zijn om, ondanks zijn strafrechtelijke veroordeling, de macht terug te grijpen en voorlopig niet meer los te laten.

Met dank aan onwetende en/of opportunistische kiezers, slappe politieke opponenten en maatschappelijke organisaties en grotendeels onderontwikkelde nieuwsmedia. Kòrsou, wak bo kaya! Let op uw saeck! If you settle for what they’re giving you, you deserve what you get. In dat geval: drumi bon.

Vincent Michels,

Curaçao

6 Reacties op “Opinie | Kòrsou, wak bo kaya!

 1. Schotte in Bon Futuro.. Eerst zien dan geloven!

 2. Piroska Muller

  Pfffffff, we zoeken altijd een ZONDEBOK. Schotte is eenveroordeelde crimineel en gaat binnenkort achter de tralies. Mooi, opgeruimd staat netjes.

  Laten we nu de echte problemen met z’n allen aanpakken:

  dierenleed, armoede, corruptie, criminele organisties zoals enkele van onze lokale verzekerings- maatschappijen en banken- die het uiteidenlijk voor ons allen te zeggen hebben.

  Wij als hard werkend-, belasting-betalend- volk verdienen meer!
  “Samen staan we sterk”!

 3. @Enri: ik geloof niet in god, maar het is voor mij 100% zeker dat jij ook zo zult eindigen.

 4. schotte en zijn combo willen het zelfde doen als Hugo Chavez, maar er is een God, kijk maar hoe H Chavez is geëindigd.

 5. Zolang het sprekende mantelpak Stella van Rijn, alias Schottes sloerie, nog de positie van secretaris generaal bekleedt heeft de overheid geen enkel zelfreinigend vermogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *