Opinie | Mike Eman was op de hoogte van corruptie van Paul Croes en deed er niks aan

MEP Statenlid Endy Croes

Aruba werd opgeschrikt door de verhalen die uit de IBIS-zaak rolden. Een voormalige AVP minister, voormalige AVP Statenvoorzitter, schuldig gevonden voor ambtelijke corruptie, en veroordeeld tot 4 jaar cel.

Hoewel Paul Croes niet de eerste minister is die in Aruba strafrechtelijk wordt veroordeeld, is het wel de eerste keer dat er een aanzienlijke veroordeling volgt. De eerste minister die strafrechtelijk werd veroordeeld voor ambtelijke corruptie, was Tico Croes.

Wat hebben beiden gemeen, los van de achternaam?

Beiden zijn van de AVP partij, beiden hebben samengewerkt met Mike Eman, en beiden vormden voor de partijleiderschap van Eman een bedreiging.

Of zij daardoor zijn achtervolgd en veroordeeld kan niet worden vastgesteld, maar het resultaat is in beide gevallen wel heel gunstig geweest voor Mike Eman en zijn familie.

Zaak Paul Croes

Uit het proces verbaal kan duidelijk worden vastgesteld dat Mike Eman heel goed op de hoogte was van de praktijken van Paul Croes.

De hamvraag is: wat heeft hij gedaan om dit te voorkomen? Hij was toch premier, de baas van Paul Croes? Hij was toch partijleider en mentor van de jonge politicus Paul Croes?

Wat Eman wel deed is het volgende: hij instrueerde de secretaris van de ministerraad om met Paul Croes te praten. De secretaris heeft dat tot tweemaal toe gedaan, aldus het proces verbaal. Verder heeft de toenmalige premier zelf er niets tegen gedaan om alle overtredingen en misdrijven te voorkomen of af te remmen.

Smoesjes van Mike Eman

Dat is niet alles. Want nu dat het vonnis bekend is geworden, probeert Mike Eman het nog goed te praten ook. “Het is allemaal niet zo erg, alle politici (van de AVP) doen dit tijdens de verkiezingscampagne, tja, de wet over financiering van politieke partijen is er nog niet”.

Mike Eman ziet daarbij over het hoofd dat het onderzoek over Paul Croes niet over de verkiezingsperiode ging. De verkiezingenwaren in 2013, het onderzoek besloeg 2015 en 2016. Paul Croes heeft niet deelgenomen aan de verkiezingen 2017. De smoesjes van Mike Eman gaan niet meer op. Waar hij wel degelijk gelijk in heeft is dat dit standaardpraktijk is bij de AVP-partij. Vandaar dat zowel iedere burger van Aruba zich de vraag stelt: waarom alleen Paul Croes? Wellicht dat Eman deze vraag kan beantwoorden.

Dit spreekt boekdelen over de leiding gevende eigenschappen van Mike Eman, ooit zo beroemd wegens zijn eigen boek “Visie, Passie en Lef”! Lef in ieder geval heeft hij niet getoond. Mike Eman stond erbij en keek ernaar ….. of gooide Mike Eman Paul Croes voor de leeuwen?

Hoe het ook zij, nu kan de wereld het ware gezicht van Mike Eman zien: een echte lafaard!

Endy Croes,
Statenlid voor de MEP,
Aruba

Naschrift KKC

2019 02 22 – Vonnis Paul Cr… by on Scribd

2 Reacties op “Opinie | Mike Eman was op de hoogte van corruptie van Paul Croes en deed er niks aan

  1. Knoek-koe

    Het feit dat dit kon gebeuren zegt ook veel over de integriteit, moraal en deugden van de ondernemers die dit blijkbaar jarenlang toelieten of er actief aan meewerkten …omkoping is ook een strafbaar feit,

  2. Ook op Aruba zijn de politici door en door corrupt
    Nos bon yunan di tera .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *