28 C
Willemstad
• vrijdag 19 april 2024

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 16, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 15, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Opinie Telegraaf | Parkeerbeheer

HomeMediaOpinie Telegraaf | Parkeerbeheer

Door Marcel Peereboom Voller – Telegraaf

Marcel Peereboom Voller – Columnist Telegraaf

Daar zat ze dan, de Turkse minister van Familiezaken Kaya, in haar auto bij het Turkse consulaat in Rotterdam. Met de deuren op slot. De impasse leek niet te doorbreken. Tot een takelwagen ten tonele verscheen. Het vooruitzicht door ’parkeerbeheer’ naar de Duitse grens te worden gesleept moet vernederend zijn geweest.

Zover kwam het niet: mevrouw Kaya koos eieren voor haar geld en werd keurig, onder politie-escorte, ons land uitgebonjourd. Niet als minister, maar als ongewenst vreemdeling. Hulde aan de regering die — nadat de diplomatieke weg werd gesaboteerd zich niet liet chanteren. Niet door de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Cavusoglu, die Nederland dreigde met zware politieke en economische sancties als hij hier niet zou mogen landen om campagne te voeren voor een grondwetswijziging waarmee de democratie in Turkije nog verder onder druk komt te staan.

Niet door de Turkse president Erdogan, die zijn eigen geschiedenisboekjes schrijft en Nederland uitmaakte voor ’nazioverblijfselen en fascisten’.

Niet door mevrouw Kaya die tijdens haar korte verblijf in ons land tegen de politiemensen die haar de toegang tot het Turkse consulaat ontzegden, repte over „schending van mensenrechten en democratie”. Aldus een lid van een regering die duizenden leraren, rechters, wetenschappers en journalisten achter de tralies zette. Als het om mensenrechten en democratie gaat, is Turkije onder Erdogan jaren teruggeworpen in de tijd.

Het is een grof schandaal dat op de Turkse staatstelevisie Turkse Nederlanders werden opgeruid om naar Rotterdam te komen. Dat de Turkse consul burgemeester Ahmed Aboutaleb misleidde, door hem voor te spiegelen dat er geen regeringsvertegenwoordiger naar Rotterdam zou komen. Dat de Turken verwarring zaaiden door met verschillende colonnes ons land binnen te rijden, zodat de politie niet door zou hebben in welke auto mevrouw Kaya zich bevond.

Naar het schijnt passeerde zij de grensovergang Beek-Ubbergen-Kleef met twee keer de toegestane maximale snelheid. Gezien de grondigheid waarmee de politie dit soort overtredingen beboet, kan mevrouw een bon verwachten. En dan niet piepen over diplomatieke onschendbaarheid, alsjeblieft.

Hulde aan de verslaggevers van de NOS. Ze waren er wel, maar je zag ze niet. Zullen ze gesmeekt hebben live te kunnen gaan, toen de publieke zenders eredivisievoetbal, een detective en een speelfilm bleven uitzenden op het moment dat Rotterdam wereldnieuws was? Ik volgde de ontwikkelingen noodgedwongen op de Turkse zender TRT en overweeg nu een schotel op mijn balkon te plaatsen voor het vervolg op het nieuws. Als ik schaatsen wil zien, kijk ik wel naar de NOS.

Hulde aan burgemeester Aboutaleb. Maar bovenal hulde aan de politiemannen en -vrouwen die zich plotseling in het hart van een diplomatieke rel bevonden en zo beheerst als maar kon optraden. En natuurlijk ook hulde aan de jongens van parkeerbeheer. Zij zorgden voor een ’game changer’ vanjewelste.

Bron: Telegraaf

Naschrift KKC

Minister Kaya is niet welkom om te spreken op het Turkse consulaat in Rotterdam. Op deze manier wordt haar verzocht Nederland te verlaten.

Bron: telegraaf

10 reacties

  1. Surinamers moesten in het verleden ook kiezen welke nationaliteit men wenste; de Surinaamse of Nederlandse. GEEN dubbel paspoort toch?

  2. Het probleem is de dubbele nationaliteit. De Nederlandse en de Turkse nationaliteit, en om maar niet te spreken over een grotendeels mislukte integratie. Sinds de mislukte couppoging in Turkije is de lange arm van Erdogan steeds meer zichtbaar en duidelijk geworden in de verschillende Europese landen waar Turken wonen. De loyaliteit van sommige immigranten in de diverse Europese landen waar zij wonen is vaak ver te zoeken. Zo ook in Nederland. Wel de vruchten van plukken, maar je niet conformeren? Zelfs niet bij de 2e of 3e generatie. Dat is op z’n zachts gezegd vreemd. Waarom woon je dan niet in het land waar je oh zo loyaal aan bent? Nederland heeft gewoon gelijk en lijkt nu eindelijk te willen breken met dat eeuwige slappe gedoe. Bovendien waarom zou je een dictator als Erdogan die in eigen land alle mensenrechten vertrapt een politiek podium willen geven in jouw land? Prima gedaan Rutte en Aboutaleb in Rotterdam.

  3. Erdogan heeft dit in elkaar gezet omdat hij nu extra stemmen gaat krijgen voor zijn dictatorschap…
    De turken voelen zich beledigt en gaan zonder enig verstand v0or dit referendum stemmen..
    NL heeft wel gelijk om deze propaganda tegen t werken, maar was het verstandig?

  4. Obama heeft destijds toestemming gevraagd en gekregen om een speech te mogen houden in Duitsland. Hij heeft niet op eigen doft besloten om daar maar even te gaan praten, is toch een ander verhaal.
    Het recht om wel of niet toe te staan of iemand campagne mag voeren in een land behoort uiteraard toe aan het land waar je de campagne wenst te voeren.

    Destijds bij Obama ging het met name om VS militairen die in Duitsland waren gestationeerd oftewel VS burgers.
    Bij deze actie van Turkije ging het om Nederlandse burgers met een Turks paspoort (2e paspoort dus). Dat vond men in Nederland niet zo geslaagd, maar desondanks was de NL regering bereidt om het toe te staan onder voorwaarden.
    Echter, de Turkse regering begon al met dreigen nog voordat er een overeenstemming was bereikt en dat was het moment dat Nederland simpelweg zei: ‘en nu gaat het helemaal niet meer door’.
    Dat lijkt mij een terechte opstelling, je laat je niet op je eigen grondgebied chanteren. De ander kan vragen om een gunst, maar dat houdt niet in dat die persoon dan maar over moet gaan op chantage wanneer hij of zij niet krijgt wat ze willen.
    De reden dat Turkije de boel zo op de spits drijft is ook wel duidelijk, men wil dit in eigen land gebruiken als voorbeeld waarom Erdogan meer macht moet krijgen.
    Wat nu wel duidelijk is geworden is iets wat velen al heel lang wisten, doch dat veel, met name linkse politici, altijd ontkenden en dat is dat de loyaliteit van veel immigranten in het geheel niet bij Nederland ligt. Ze wonen in Nederland omdat dit nu eenmaal handig is, maar in feite ligt het hart volledig bij het moederland. Ze parasiteren a.h.w. op de Nederlandse samenleving en dat is mogelijk gemaakt door geen enkele eisen te stellen aan immigranten.
    Dat had Wilders al zeer lang door, maar hij werd voor gek verklaard. Nu kan de rest er niet meer omheen. Alhoewel het me ook niet zou verbazen wanneer ze na de verkiezingen weer overgaan tot de orde van de dag.

  5. Als het aan Henk Pasman lag, draaide de Turkse minister nu nog rondjes op een rotonde in Rotterdam.

    Overigens… een minister van Familiezaken? Misschien kan Schotte minister van Bysides worden.

  6. Zoals eerder aangegeven. Wapengekletter om niets. Hoewel PVV en soortgelijken haar anders over denken zijn Turkije en Nederland voorlopig tot elkaar ‘veroordeeld’ (zie ook teruggekrabbel van VS inzake Turkije (Trump en Bannon)).

  7. Maar heeft Barak Obama toentertijd geen campagne in Duitsland gevoerd ?
    Volgens mij is het normaal dat andere regeringsleiders campagnes in andere landen voeren om stemmen te winnen.

    Ik ben geen vriend van Erdogan. Maar ik zie niet waarom hij geen campagne in Ned mag voeren.

  8. Waarschijnlijk heeft de premier hier een toneelstukje opgevoerd ten eigen bate. Door zich zo à la Wilders hardhandig op te stellen, hoopt hij bekwaam en optimistisch meer kiezers voor de VVD af te snoepen van Wilders. Je moet maar durven. En onze premier durft alles. Dat lijkt ons geenszins ‘normaal doen’ voor een premier van alle Nederlanders. Opeens doet hij aan uitsluiting van bevolkingsgroepen. Dus u kunt er zeker van zijn, dat hij tegen beter weten in, maar vanwege gewin toch gaat regeren met de PVV, als dat zo uitkomt. Als hij maar aan het roer mag blijven, om ons te redden van de ondergang waar hij zich met hart en ziel voor heeft ingezet. Jarenlang konden deze besprekingen doorgang vinden. Er viel niemand over en nu wel? De premier meegesleept door emoties die hem de ‘foute’ beslissing lieten nemen? Is hier sprake van een storm in een glas water, dan wel een teacup tempest of volgens Cicero ‘fluctus in simpulo excitare’? Of is er meer aan de hand? Onze premier denkt dat door zijn persoonlijk ingrijpen zijn aanzien nog meer omhoog schiet en de competitie wordt uitgeschakeld. Mispoes! Het geloof in zichzelf heeft onvoorstelbare proporties bereikt. Turkije mag door sommige Europese landen als autoritair worden beoordeeld, maar in Europa kan men er ook wat van.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties