Column Orlando | Tijd voor een nieuwe leider. Is ze er al?

Opinie door Orlando Meulens

Column door Orlando Meulens

In sporttermen blijven zoals bij de huidige debacle: een ‘rode kaart’ voor de Gevmin zal waarschijnlijk een breuk in de coalitie veroorzaken en plaats vrijmaken voor nieuwe verkiezingen. Maar wie zit daar nu op te wachten? Pais zal de verkiezingen in moeten gaan met een imago van ruggengraatloos, PNP is uit beeld na het zelf wegdoen van hun sterkste asset en het zal een tijdje ook zo blijven.

Glenn Sulvaran zal overkomen als twijfelaar wat niet in zijn voordeel zal werken bij nieuwe verkiezingen. En PS zal uit elkaar spatten vanwege de broeiende interne problemen. De lachende derde op het moment is de MFK. Hun campagne is al een tijdje aan de gang. Het aantal niet stemmers staat nu op 40 duizend, welk bedrag bij een nieuwe verkiezing zal, vanwege de teleurstelling bij veel kiezers over het beleid van de huidige regering, weer met nog zo’n 10 duizend zal groeien.

Een groot deel van de degenen die wel zullen stemmen zal in het voordeel van de MFK met emotionele kreten en valse beloftes te overtuigen zijn. ” Dios spar nos”.

Het is dus vijf voor twaalf. Curacao heeft meer dan ooit een kers verse leider nodig. Een leider, zoals ex-premier Don Martina, dat verwoordde, “voor de komende generatie en niet alleen voor komende verkiezingen”.

En ze is er! Ja… het is een vrouw. Curacao met haar matriarchale samenleving heeft altijd in moeilijke tijden dankzij de inzet van de vrouw zich uit die situaties weten te redden. Het is ook dankzij de Curaçaose moeders dat wij de beste honkballers ter wereld kunnen leveren, aldus de Volkskrant. Bij de volgende verkiezingen zal opnieuw een sterke vrouw ons uit de put moeten redden. We hebben op het moment een leider nodig met verstand en een groot hart. Iemand die doordachte besluiten kan nemen maar daarbij compassie hoog in het vaandel draagt. En die combinatie is goed vertegenwoordigd bij de Curaçaose vrouw. Echter deze keer zal dit een vrouw moeten zijn met een kersverse blik die met Curacao weer aansluiting weet te vinden bij de moderne wereld.

Over de schrijver: Orlando Meulens is Docent international business en sustainable business aan de Haagse Hoge school. Mede oprichter groep ‘ Korsou Solidario i Duradero’ die stemrecht wilt voor YDK in het buitenland. En bestuurslid stichting Green Town Curacao. Studeerde bedrijfskunde bij Erasmus universiteit (specialisatie management consultancy). Is sterk betrokken met Curacao en stopt zijn neus in allerlei zaken die Curacao aangaan.

2 Reacties op “Column Orlando | Tijd voor een nieuwe leider. Is ze er al?

  1. Omayre Leeflang!

    Goed geschreven stuk, die precies aangeeft waar de problemen liggen.

    PS is in de zaak Fraudelyne volledig onderuitgegaan, Pais (Rosaria) is het lafste jongetje van de klas dat de afgelopen 2 jaar niets anders heeft gedaan dan jaknikken en minister Palm op peperdure snoepreizen sturen en Sulbaran?

    Ja, Sulbaran, de uit diverse bronnen komende berichten over zijn vrijages in de plaatselijke hotels met dames die zijn kleindochters hadden kunnen zijn riepen al de nodige twijfels op. Zijn vrijage nu met Fraudelyne die hij zelfs integer (!) noemde heeft hem volkomen ongeloofwaardig gemaakt.
    Voor hem is het bij de volgende verkiezingen exit, dus boek nog maar een hodelletjes, sorry hotelletjes, nu het nog kan, Sulbaran.

  2. Ik hoop dat de heer Meulens gelijk krijgt vwb het uit het slop halen van Curaçao door een vrouw. Het macho gebral hier heeft ons nooit verder geholpen. Daarnaast hoop ik dat zijn groep het stemrecht voor YDK in het buitenland kan bewerkstelligen, het zou wel eens een omkeer in de lokale verhoudingen teweeg kunnen brengen en een positief effect op hen die gestudeerd hebben en mogelijk dan wel terugkeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *