31 C
Willemstad
• vrijdag 19 april 2024

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 16, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 15, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Opinie | Van ‘One Happy Island’ naar ‘One Sloppy Island’

HomeLandenArubaOpinie | Van 'One Happy Island' naar 'One Sloppy Island'

Opinie Karel Maduro (MEP): AVP heeft Aruba helemaal omgegooid van “One Happy Island” naar “One Sloppy Island”.

Karel Maduro (MEP): Van 'One Happy Island' naar 'One Sloppy Island'
Karel Maduro (MEP): Van ‘One Happy Island’ naar ‘One Sloppy Island’

Aruba is altijd al bekend geweest als “One Happy Island” en deze merknaam is niet alleen te danken aan de belangrijke evenementen die op het eiland worden gehouden, maar meer voor de gastvrijheid en de normen en waarden van het volk.

Aruba een Soeverein eiland, die alles goed onder controle had, waar men zelfs met open ramen avonds kon slapen, en echt sporadisch over criminaliteit werd gesproken.

Een eiland waar Nederland nooit eerder moest ingrijpen op financieel gebied, doordat er correct met de financiën van eiland werd gehandeld. Aruba regelde zelfs altijd alles accuraat volgens internationaal financiële normen. Nu Anno 2016 kunnen we niet het zelfde zeggen. Financiële situatie op Aruba is niet te voorzien, en dreigt van erger naar nog erger te gaan.

Recent heeft Algemene Rekenkamer Aruba (ARA) een onderzoek gepubliceerd die ze hebben gedaan van jaarrekening 2015. ARA illustreert in zijn rapport, dat er sprake is van ernstig overschrijding van begroting 2015: Voor wat de verantwoordingscijfers van 2015 betreft, zijn er nog steeds overschrijdingen waar te nemen ten opzichte van de door de Staten goedgekeurde begroting. Deze zijn in principe als onrechtmatig aan te merken.
http://www.rekenkamer.aw/main/nieuws/47-rapport-onderzoek-jaarrekening-land-aruba-2015

Deze constatering van ARA is zorgelijk, en bevat genoeg bewijzen om Parlement te dwingen, deze Kabinet Eman II voor de rechter te slepen, om niet aan de regels te houden van de comptabiliteitswet. Hoe kan een dergelijk regering gewoonweg zijn gangetje gaan na zo’n constatering?

Zelfde ministers die voor deze zorgelijke financieel situatie op Aruba hebben gezorgd zitten nog braaf op hun warme stoel. Het is net alsof je een paar criminelen een land laat besturen. Ook illustreert ARA dat er in 2015 Afls 200.141.909,00 alleen aan interest is betaald. Ook dat de staatsschuld in 2015 Afls 36.183,00 per capita is.

In dit zelfde rapport raad ARA het parlement aan om het niet meer te accepteren dat het begrotingsrecht zo negatief wordt beïnvloed. Maar waarom dan? Is het soms dat het Parlement van Aruba alsof “zoutarm eten” lijkt? Of misschien een waardeloos instituut van “kan beter niet bestaan”? Meer een “Nep Parlement”? Wat niet vergeten mag is dat het Parlement het hoogste verkozen orgaan is van een democratische rechtsstaat, en niet de overheid.

Onzorgvuldigheid is niet alleen aanwezig bij het Parlement, maar beïnvloed ook de andere afdelingen van de overheid. Kijkt maar naar criminaliteit, volgens de minister is het maar een perceptie, maar intussen is de criminaliteit aan de orde van de dag. Het is ongelooflijk hoe kindermisbruik herhaaldelijk wordt benoemd maar verder blijft het ook daarbij, er wordt niks aangedaan om het problematiek te verhelpen.

In het ziekenhuis kan zelfs een normale ingreep aan het oog niet worden uitgevoerd wegens gebrek aan materialen, dus in dit geval maar blind worden? En nu blijkt dat in San Nicolaas het probleem van Asbest erger is dan men al wist. MP Eman plaatst LED verlichtingen en maakt de mensen hiermee blij. Nu

Hebben ze nu genoeg verlichting om de asbest deeltjes met eigen ogen te zien? Vergeet niet, Citgo moet nog raffinaderij heropenen, zodat meer werkgelegenheid komt. Maar Aruba staat garant voor Afls 300.000.000 minimaal, en maximaal van totale investering van Citgo.

Als het zo fraai is, wat rest er dan om aan heropening te beginnen? Dit en veel meer consequenties van regeringsbeleid van de overheid van AVP heeft ervoor gezorgd dat Aruba nu wordt beschouwd als “One Sloppy Island” ipv “One Happy Island” Wat ga je hieraan doen?

Karel Maduro (MEP)
Aruba

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Zo zie je ook al zijn ze constant alleen bezig elkaar te verwijten wat goed en niet goed is gegaan, toch weten ze hoe ze het volk kunnen manipuleren. Want wij belastingbetaler krijgt het resultaat op onze bord. En wat doen we tegelijkertijd ? We gaan toch massaal voor dezelfde oude garde stemmen. Mentaliteit moet veranderen. Er moeten frisse nieuwe bestuurders komen , die het problematiek anders aanpakt en tegelijkertijd samen naar oplossingen zoekt en voor eens en voor altijd weten dat ze voor goed bestuur moeten zorgen en niet constant in het verleden blijven hangen. Helaas is het zoals U het uitdrukt. En er moet ala minute nieuwe partijen komen die in belang van volk regeert en niet tegen volk. Ik ben voor coalitieregering , maar het mentaliteit van het volk moet opgefrist worden. En soms kan een probleem aanwijzen op een verwijten, maar het is meer om het volk erop te attenderen dat dit is het en wat doe je eraan om het anders te zien?

  2. Wellicht mogen we nog even herinneren aan het duurzame debacle van Parkietenbos? Alle mogelijke regels zijn toen overtreden. Mocht dat? Neen. Gebeurde dat? Nou en of. Wilde de verantwoordelijke bewindspersoon kennis nemen van ambtelijke bezwaren? Neen. Werd ingegrepen door de regering? Neen. Ook dat was een zeer dure grap voor de belastingbetaler. Alle regeringen hebben verkeerde dingen gedaan. Dat is mogelijk. Maar elkaar er constant mee om de oren slaan, lost het probleem niet op. Daar al onze bestuurders min of meer vuile handen hebben, is het verstandiger gezamenlijk aan de slag te gaan om het beter te doen. Dat is de enige oplossing.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties