Oppassen met opzeggen monetaire unie

Bron: Versgeperst

Asjes05092013CURAÇAO – Het gezamenlijk monetarair stelsel moet goed functioneren en beide landen moeten tevreden zijn over dat functioneren. Of beide landen moeten in overleg gaan om te kijken hoe het verbeterd kan worden of er kan gesproken worden over een eventueel opzeggen van de monetaire unie”, dat zegt premier Ivar Asjes tegen Radio Hoyer 2.

De premier zei dit naar aanleiding van het advies van de Sociaal Economische Raad, de SER. Hij haalt hiermee aan wat er in het regeerakkoord staat over de monetaire unie.

Advies
In het advies van de SER staat dat het de regering van St. Maarten aanspoort om onmiddellijk de nodige stappen te ondernemen voor de planning en voorbereiding voor een overstap naar ‘de US dollar als de enige munt voor Sint Maarten’. Daarmee adviseert de SER dat de monetaire unie met Curaçao zo snel mogelijk wordt opgebroken.

Oppassen
Asjes benadrukt dat hij het advies nog niet gelezen heeft en het alleen nog uit de media heeft vernomen. De premier vindt het aan de ministers van Financiën van beide landen om het reilen en zeilen van de monetaire unie in de gaten te houden. Volgens Asjes zegt minister van Financiën José Jardim dat we moeten oppassen met het opzeggen van de monetaire unie, met name nu we tekorten hebben op onze begroting.

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *