Oppositieleider voor de rechter

Leopoldo López, een van de oppositieleiders in Venezuela, wordt beschuldigd van verschillende feiten die hij zou zijn begaan tijdens anti-regeringsdemonstraties.

Leopoldo López, een van de oppositieleiders in Venezuela, wordt beschuldigd van verschillende feiten die hij zou zijn begaan tijdens anti-regeringsdemonstraties.

Caracas – In Venezuela is het proces begonnen tegen een van de leiders van de politieke oppositie, Leopoldo López. Hij wordt beschuldigd van het aanzetten tot geweld, brandstichting en vandalisme tijdens de anti-regeringsdemonstraties.

is. Dit meldt La Chispa. Vorige week woensdag moest López voor de rechter verschijnen. Terwijl hij naar de aanklacht luisterde, verzamelden zich 200 mensen voor de rechtbank die leuzen riepen als ‘Laat Leopoldo vrij!’. Zijn advocaten, die eerder hadden aangegeven het proces te boycotten vanwege juridische onjuistheden, waren wel aanwezig maar zeiden na afloop dat deze nog steeds niet waren opgelost. Volgens zijn advocaten zal het proces minstens twee maanden duren. Indien schuldig bevonden, kan López tien jaar celstraf krijgen.

López leidde de protesten tegen de regering van president Maduro. Op 12 februari gaf hij zichzelf aan bij de autoriteiten nadat een protest waaraan hij had deelgenomen escaleerde. López heeft alle beschuldigingen ontkend en noemt zichzelf een ‘gewetensgevangene’. De Venezolaanse oppositie en de Commissie van Internationale Juristen hebben de zaak tegen López bekritiseerd en hebben ook twijfels geuit over het eerlijk verloop van de processen tegen opgepakte studenten en oppositieleden. Een ander oppositielid, María Corina Machado, zei dat haar de toegang tot de rechtszaal was geweigerd. Ze beschuldigde de rechters ervan andersdenkenden te vervolgen, terwijl ze criminelen laten lopen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *