Oproep advocaten voor demonstratie

Eldon Peppie Sulvaran: Sulvaran: onderzoek Rechters

Eldon Peppie Sulvaran: Sulvaran: onderzoek Rechters

Willemstad – De advocaten Eldon ‘Peppie’ Sulvaran, Saran Inderson en Anthony Eustatius doen een oproep aan de bevolking om op 14 en 15 december te demonstreren tegen wat zij noemen de koppigheid van de huidige bestuurders die een richting blijven volgen in de staatkundige herstructurering waar een groot deel van de bevolking niet achter staat.

Het drietal ziet de demonstratie als een medium bij uitstek waarmee de bevolking kan participeren en haar mening kan uiten over deze politieke ontwikkeling.

Advocaat Anthony Eustatius

Advocaat Anthony Eustatius

Voor het drietal is de demonstratie een uiting van de gevoelens van het volk en is het een fundamenteel recht dat verankerd ligt in internationale verdragen.

Het Europees hof waar Curaçao onder valt gaat ervan uit dat het recht op een vreedzaam protest een van de fundamenten is van de democratie.

Daarom mag dit niet verstoord worden door middel van een repressief beleid. Integendeel, de regering moet een positieve bijdrage leveren om dit recht mogelijk te maken zodat het protest op vreedzame wijze kan plaatsvinden, schrijven de advocaten. De advocaten stellen geen herrieschoppers te zijn maar een front te willen vormen.

Aangezien de staatkundige ontwikkelingen de autonomie, de democratie en de toekomstige generaties zullen beïnvloeden, is de weerstand van de bevolking tegen de intenties van de regering volkomen begrijpelijk.

De advocaten stellen dat zij een collectieve mening vertegenwoordigen die om aandacht schreeuwt over een zaak die de gemeenschap fundamenteel en voor altijd gaat veranderen. Zij doen een beroep op de hele bevolking gebruik te maken van hun demonstratierecht op 14 en 15 december. De details van de protestmars worden in de komende dagen bekend gemaakt.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *