Oproep voor veilige week

Martina, CTB, politie, kustwacht en SKS doen beroep op bevolking

Willemstad – Tijdens een gezamenlijke persconferentie deden minister Steven Martina van Economische Ontwikkeling en vertegenwoordigers van twaalf publieke organisaties een dringende oproep aan de bewoners van Curaçao om van de Goede Week, traditioneel een drukke tijd voor het toerisme, gezamenlijk een succes te maken.

De sprekers waaronder minister Martina en vertegenwoordigers van CTB, KPC, SKS, kustwacht, Citro, Selikor, GGD/ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. FOTO ELS KROON

De sprekers waaronder minister Martina en vertegenwoordigers van CTB, KPC, SKS, kustwacht, Citro, Selikor, GGD/ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. FOTO ELS KROON

Tijdens de bijeenkomst in het auditorium van het Selikor-gebouw voerden veiligheid, samenwerking en verantwoordelijkheid van elke burger de boventoon in de presentaties van de diverse sprekers.
Vanaf 28 april worden er veel buitenlandse bezoekers verwacht. Minister Martina nam het initiatief voor een goede gezamenlijke voorbereiding op wat hij noemt ‘Operashon Semana Santu’.
Een veilig gevoel voor zowel bewoners als bezoekers van het eiland is het voornaamste doel.

,,Daarvoor moeten we bewustwording creëren, zodat de Seúoptocht en andere speciale activiteiten, die door het CTB zijn gepland, goed kunnen verlopen”

, aldus CTB-directeur Ghatim Kabbara.

,,Het beoogde multidisciplinaire teamwerk wordt gesymboliseerd door deze gezamenlijke persconferentie.”

CTB introduceerde gisteren gele zwaailichten, te gebruiken bij calamiteiten, en een speciale jingle die de bevolking via de media moet oproepen om actief hun medewerking te verlenen. Borden met waarschuwingen in drie talen worden momenteel bij de stranden geplaatst om bezoekers alert te maken.
Een brochure met veiligheidstips en de telefoonnummers 911 en 917 voor noodgevallen beoogt hetzelfde doel. 915, ook een gratis nummer, mag gebeld worden voor informatie over de Seú-activiteiten. De vertegenwoordigers van politie, kustwacht en SKS drukken het publiek vooral op het hart te zorgen dat de papieren van auto’s en vaartuigen in orde zijn omdat er flink gecontroleerd gaat worden.

,,Van de bevolking verwachten we verantwoordelijk gedrag”

, zegt Reggie Huggins van het politiekorps.

,,Dat geldt niet alleen voor het weggedrag, maar ook voor het parkeren bij de stranden en bij evenementen.
Voor wie er over de schreef gaat voeren we een ‘zonder pardon’ beleid.
Het moet ‘for once and for all’ eens duidelijk worden dat het toerisme een van onze belangrijkste economische pijlers is”

, aldus Huggins.Er zullen genoeg extra manschappen worden ingezet.Dat geldt ook voor de kustwacht, die bovendien kan rekenen op de helikopter.Roekeloos vaargedrag wordt onmiddellijk aangepakt en daarbij wordt vooral op Seadoo’s en speedboten gelet.Citro is paraat voor calamiteiten op zee.Selikor-woordvoerster Yohaira Hofdam is erg tevreden met het gezamenlijke initiatief en roept het publiek op om er een veilig en schoon paasweekend van te maken.Omdat er bij de stranden veel vuilnis wordt verwacht worden er extra containers geplaatst, die op tijd zullen worden geleegd.Alle sprekers zijn het er ten slotte over eens: laten we tonen dat we echte ‘dushi hende’ zijn zodat onze bezoekers kunnen genieten van een veilig, mooi en schoon eiland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *