Opvolger Mensche spoedig aan de slag

Herbert MenscheWILLEMSTAD — Het contract van de interim-directeur van Refineria di Kòrsou (RdK), Herbert Mensche, loopt deze maand af. Volgens minister-president Daniel Hodge (PS) zal het contract met zijn beoogde opvolger Carlos da Costa Gomez zo snel mogelijk ondertekend worden.

Mensche werd in december vorig jaar aangesteld als interim-directeur bij overheidsbedrijf RdK voor een periode van drie maanden.
In februari verlengde de regering zijn contract met een maand.
Zijn opvolger, Da Costa Gomez, is van huis uit chemisch ingenieur en werkte bij de Shell toen deze nog de Isla-raffinaderij huurde.
Na de sluiting van Shell ging hij naar Nederland.
Ook hij zal de RdK op interim-basis trekken.
Zijn contract zal een duur hebben van zes maanden, legt Hodge uit.
Volgens de premier heeft Da Costa Gomez een behoorlijke dosis ervaring.
De Curaçaoënaar heeft in een internationale setting gewerkt en zal zijn ervaring moeten aanwenden om orde op zaken te stellen binnen RdK en dochtermaatschappij CRU.
Daarnaast zal hij de zoektocht naar een definitieve directeur in goede banen moeten leiden. Volgens Hodge is het belangrijk dat Da Costa Gomez zo snel mogelijk aantreedt. Overheidsbedrijf RdK verhuurt de installatie van de olieraffinaderij aan de Venezolaanse staatsmaatschappij PdVSA.
Het bedrijf kampt met diverse ‘complexe’ problemen.
Er moet nog veel gebeuren om het bedrijf weer op de rails te krijgen.
Zo levert de BOO-energiecentrale slechts 5 megawatt van de afgesproken 22 megawatt aan stroom per dag aan Aqualectra en zijn cruciale managementposities niet gevuld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *