Oranjefans beginnen aan mars naar stadion

wk 2014 oranje

Oranjefans beginnen aan mars naar stadion

SÃO PAULO – Met kleine ogen en een lichte kater zijn de Nederlandse voetbalfans die op de Oranjecamping logeren maandagochtend begonnen aan de Oranjemars naar het stadion van São Paulo. Al om 07.00 uur Braziliaanse tijd (12.00 uur in Nederland) verlieten ongeveer 500 in oranje geklede supporters het kampeerterrein. Ze hebben een lange reis voor de boeg; eerst te voet en vervolgens met de metro naar de Arena de São Paulo waar het Nederlands elftal om 13.00 uur lokale tijd begint aan de laatste groepswedstrijd tegen Chili.

Oranjefans op de Oranjecamping Oranjefans op de Oranjecamping Foto | ANP
De vriendinnen Claudine, Angelita, Inge, Lonneke en Eline zijn speciaal overgekomen voor de wedstrijd Nederland tegen Chili. De vriendinnen Claudine, Angelita, Inge, Lonneke en Eline zijn speciaal overgekomen voor de wedstrijd Nederland tegen Chili. Foto | Johannes Dalhuijsen

Voor het eerst in 20 jaar is er bij een groot voetbaltoernooi geen officieel Oranjeplein in de speelstad. Ondanks gemaakte afspraken besloten de lokale autoriteiten van Sao Paulo dat zondag toch te verbieden, omdat ze vrezen voor een te grote toeloop.

De KNVB en de Supportersclub Oranje hebben in overleg met de wereldvoetbalbond FIFA afgesproken dat de Nederlandse fans voor de wedstrijd op het stadionterrein kunnen verzamelen. Binnen de poorten van de Arena de Sao Paulo hopen ze er toch nog een feestje van te maken.

De gasten van de Oranjecamping, die zondagavond een optreden kregen van Danny de Munk, hoeven hun spullen voorlopig nog niet in te pakken. Het was eigenlijk de bedoeling dat ze na de groepsfase zouden verhuizen naar Rio de Janeiro, maar het campingterrein daar blijkt over beroerde faciliteiten te beschikken. De camping blijft daardoor tijdens het WK in Sao Paulo. Voetbalsupporters uit andere landen kunnen daar ook terecht.

Bron: Telegraaf

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *