Osepa dient beroep tegen aanwijzing in

WILLEMSTAD — Demissionair gevolmachtigde minister Sheldry Osepa (MFK) zal in de loop van deze week beroep aantekenen tegen de aanwijzing door de Rijksministerraad. De aanwijzing werd op 18 juli gegeven en hield een serie van instructies in om de begroting voor dit jaar nog op orde te krijgen.

Osepa bevestigt tegenover de Amigoe dat het beroepschrift van Curaçao inmiddels klaar is en naar Nederland is gestuurd. Osepa zelf vliegt vanmiddag terug naar Nederland.
Op 24 augustus vindt de vergadering van de Rijksministerraad plaats om na te gaan of de regering van Curaçao zich heeft gehouden aan de aanwijzing.
De instructies die in de aanwijzing staan moeten per 1 september in werking treden.
Osepa moet uitleg geven aan de Rijksministerraad dat het de minister van Financiën, George ‘Jorge’ Jamaloodin (MFK), niet lukt om de tweede suppletoire begroting 2012 op tijd in te dienen.
De instructies van de aanwijzing horen in deze begroting doorgevoerd te zijn.
Ook het College financieel toezicht (Cft) heeft inmiddels de Financiënminister om informatie gevraagd over het uitvoeren van de aanwijzing.
De Curaçaose regering moet uiterlijk 1 september de begroting op orde hebben, mag voorlopig geen nieuwe leningen afsluiten – inclusief de lening van UTS en voor een nieuw ziekenhuis – en moet vanaf nu elke maand het Cft inzage geven in haar boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *