Overheid beëindigt contract met HBN Law

hbn lawWILLEMSTAD — De overheid beëindigt per 1 september haar contract met advocatenkantoor HBN Law. Dat laat het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning middels een persbericht weten. Dit besluit is genomen na onderzoek door overheidsaccountantsbureau SBAB, dat de afgelopen tijd meerdere contracten tussen de overheid en instanties of bedrijven onder de loep heeft genomen.
De belangrijkste reden voor het beëindigen van het contract is het omlaag brengen van de overheidsuitgaven.
Het contract met HBN Law werd destijds door het kabinet-Schotte aangegaan.

Het ministerie van Algemene Zaken laat weten dat er momenteel een overheidsbrede kostenbesparingsoperatie loopt, waarbij alle contracten onder de loep worden genomen inzake onder meer huur en lease.

“Onderdeel hiervan zijn ook de contracten met advocatenkantoren, waarvan wordt onderzocht of de zogenoemde ‘retainer fees’ hebben geleid tot kostenbesparingen, zoals de bedoeling was, of toch hebben geleid tot meer kosten. Het besluit van VVRP loopt hier in zekere zin op vooruit, nadat ze een eigen afweging hebben gemaakt.”

Een retainer fee betekent dat er een vaste vergoeding wordt betaald per maand, waarbij er de ene maand meer en de andere keer minder werk is, maar er nooit meer dan de maandelijkse fee wordt betaald ongeacht de hoeveelheid gemaakte uren.
De bedoeling van de retainer fee is dat er over het gemiddelde minder geld wordt uitgegeven aan advocaatkosten dan wanneer individuele uurtarieven moeten worden betaald aan elk kantoor voor elke verrichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *