Overleg bonden en korpschef

.

.

WILLEMSTAD — De politiebonden SAP, NAPB en Abvo zaten gistermiddag om de tafel met minister van Justitie Nelson Navarro.
Volgens NAPB-voorzitter Ronaldo Abrahams is de vergadering in een goede sfeer verlopen en is afgesproken dat er meer vergaderingen met de minister volgen, alsmede een volgende week met korpschef Marlon Wernet zelf.De vakbondvoorzitters vinden dat de tijd is aangebroken om onder andere het slechte beleid van de politietop aan te pakken.
Daarnaast zijn ze ook niet te spreken over de onderhandelingen in verband met de politieregeling en het komen tot een convenant met de politievakbonden.
Volgens NAPB-voorzitter Abrahams was de communicatie met korpschef Wernet eerder heel slecht, maar dat is de laatste maanden verbeterd.
NABP zat al drie keer om de tafel met Wernet over diverse problemen waarmee de leden en niet-leden kampen.
De SAP-voorzitter Marco Lacle had het enkele maanden geleden over een ‘onderonsje’ binnen het korps.
De slechte situatie binnen het korps komt volgens hem door het zeer slechte beheer van Wernet en er is sprake van voortrekkerij.
Er zijn bijvoorbeeld wijkteams die maar één patrouillewagen tot hun beschikking hebben, terwijl bij een ander bureau drie tot vier wagens gereserveerd staan.
Lacle vindt het best dat er nieuwe ploegen gevormd zijn ter bestrijding van onder andere georganiseerde criminaliteit, maar benadrukt dat alle agenten gelijk behandeld moeten worden. Hij noemde ook als voorbeeld een brief die de bond aan Wernet heeft gestuurd over de financiële situatie van de agenten waarop de korpschef nooit heeft gereageerd.
Omdat er een reactie uitbleef, heeft de bond een klacht ingediend bij de minister van Justitie Elmer ‘Kadè’ Wilsoe.

De SAP-voorzitter was vandaag niet bereikbaar voor een commentaar over de vergadering van gisteren.
Woordvoerder Amado Vilchez informeerde de media echter dat de vakbond in ieder geval een andere korpschef wil, omdat ze geen vertrouwen meer hebben in Wernet.
Als het aan hun zou liggen, was Wernet allang ontslagen.
Over het aanblijven van Wernet, wil SAP niets horen.
Abvo-voorzitter Wendy Calmes zegt dat zij in ieder geval ‘niet op jacht gaan’, maar dat ze bereid zijn te vergaderen over de mogelijke oplossingen voor de situatie binnen het korps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *