PAIS: ‘aandacht voor schuldenproblematiek’

Door:  Leoni Leidel-Schenk

Versgeperst.com Versgeperst schulden problematiek PAIS NIEUWS krediet Curaçao Alex Rosaria  schuld 110x85 CURAÇAO – “Op de Curaçaose leenmarkt zijn telkens meer kredietverstrekkers actief. Tegelijkertijd is de schuldenproblematiek een monster geworden voor duizenden mensen en gezinnen”, meent Alex Rosaria, partijleider van PAIS. In een brief aan de Centrale Bank pleit Rosaria voor meer regels.

Hij wil dat met er meer transparantie komt over leningen, reclamespotjes voor leningen en kredietwaardigheid van mensen.
Wat de partijleider ook veel zorgen baart, is het feit dat steeds meer zogenaamde ‘loan sharks’ die daarvoor geen vergunning hebben, krediet verstrekken tegen woekerrente aan mensen die niet kunnen terugbetalen.

Sociale ellende
Volgens de partij leidt de schuldenproblematiek tot veel ‘sociale ellende’ op ons eiland.

“Wekelijks krijg ik als Statenlid te maken met mensen die hun schulden niet kunnen terugbetalen, die hierdoor relationele problemen ondervinden of die bijvoorbeeld uit hun huis moeten als gevolg van schulden,”

, aldus Rosaria.

Aanpak
Rosaria zegt dat de schuldenproblematiek niet één, maar verschillende oorzaken heeft.

“Kredietverstrekkers moeten transparant zijn voor wat betreft alle voorwaarden van de lening die zij vestrekken, wat ook moet gelden voor de spotjes”

, aldus partijleider.

“Tevens moet worden toegezien of iemand kredietwaardig is, en mensen die een lening aanvragen, na aftrek van de afbetaling nog voldoende geld overhouden om in hun levensonderhoud te voorzien.”

Voor wat betreft de ‘loan sharks’ moeten de Centrale Bank en de Openbare Ministerie volgens Rosaria actiever gaan aanpakken en straffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *