PAIS beklaagt zich over onderhoud wegwijzers

Door:Pieter Hofmann

wegwijzerCURAÇAO – PAIS beklaagt zich over een tekort aan onderhoudswerkzaamheden op het eiland. Aanleiding daarvoor was het gebrekkige onderhoud aan de bewegwijzering op Curaçao. Volgens de partij van Alex Rosaria wordt hierdoor de doorstroom van het verkeer gehinderd.

Over het uitvoeren van onderhoud:

“De infrastructuur wordt neergezet zonder een gedegen onderhoudsplan.
Dat is ook de een van de redenen waarom het toeristische bewegwijzeringproject van 2008 niet succesvol is geweest.
Een goed functionerende bewegwijzering zorgt mede voor een efficiënte doorstroom van het verkeer”

, aldus de PAIS.

Vergoeding  
Bedrijven die het bezoekers gemakkelijk willen maken, kunnen erop rekenen dat daar in de toekomst een vergoeding tegenover staat als het aan PAIS ligt.

Bewegwijzering van bedrijven

“zou onderdeel moeten uitmaken van het totale beleid.
De borden moeten aan bepaalde eisen voldoen en van de bedrijven kan een vergoeding worden geïnd voor eventuele vergunningen, aanmaak en onderhoud. Een inventarisatie en reorganisatie van ons bewegwijzeringsysteem is op zijn plaats waarbij de informatiebehoefte van de weggebruiker (niet van de opdrachtgever!) centraal staat”

, laat de partij weten.

Verbetering

“Indien wij inderdaad een eiland zijn waar toeristen gestimuleerd worden om op verkenning te gaan en waar buitenlanders worden uitgenodigd om hier zaken te komen doen, dan moet dit aspect van ons transportsysteem verbeterd worden.
Bij onze bezoekers wordt het veiligheidsgevoel vergroot als ze weten dat zij zich snel en gemakkelijk kunnen verplaatsen.
De uitdaging is om zowel in beleid, planning, uitvoering en onderhoud de beste oplossingen te vinden, met een goede verdeling tussen publieke en private taken en verantwoordelijkheden”

, aldus PAIS in het bericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *