Pais roept Jardim naar Staten

PAIS-Side-LogoWILLEMSTAD — De Pais-fractie heeft een spoedvergadering van de Vaste Commissie Financiën van de Staten met Financiën-minister José Jardim (namens onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran) aangevraagd.

Advertentie

De partij wil het dan hebben over de ontwikkelingen in de sector van de internationale financiële dienstverlening, de vroegere off shore.
Het is niet voor het eerst dat Pais om deze vergadering vraagt.
Dit heeft de partij al enkele maanden terug gedaan, maar de vergadering heeft tot nu toe nog steeds niet kunnen plaatsvinden.
Tijdens de aangevraagde vergadering wil de Pais-fractie in de Staten weten hoe het staat met de onderhandelingen tussen Nederland en Curaçao over de Belastingregeling Koninkrijk (BRK), de onderhandelingen over de economische verdragen met landen die handel willen bedrijven met Curaçao en de stand van zaken met betrekking tot de exportregeling, waarmee de regering momenteel mee bezig is.
Verder wil Pais geïnformeerd worden over wetsvoorstellen die zij heeft ingediend met betrekking tot onder meer maatregelen om de registratie van schepen op Curaçao te stimuleren en ook de stappen die de regering heeft ondernomen om fiscale wetten conform te maken met Europese- en internationale regelgeving.
Pais-leider Alex Rosaria stelt zich zorgen te maken over de manier waarop de zaken door de regering worden afgehandeld.
Dit gaat hem te langzaam.

“Het gaat om de snelheid om dingen te veranderen en om aan te passen zodat je als land concurrerend blijft. Ik heb de indruk dat wij vaak roomser dan de paus willen zijn en het niet aandurven om innovatief te zijn.”

Rosaria spreekt de hoop uit dat de door hem aangevraagde vergadering nu wel doorgang zal vinden.
Nog meer vertraging zal niet in het belang zijn van de off shoresector, aldus de Pais-leider.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *