Palm: Ctex moest te lang wachten

Stanley PalmWILLEMSTAD — Het is niet goed dat investeerders lang op hun verzoeken aan de regering moeten blijven wachten. Dit verklaarde minister Stanley Palm (Economische Ontwikkeling, Pais) deze week tijdens een persconferentie van zijn partij. Hij reageerde op de kritiek die is ontstaan om de e-zone status te verlenen aan de Curaçao Technology Exchange (Ctex).

Deze kritiek is vooral afkomstig vanuit coalitiepartij Pueblo Soberano (PS).
Een en ander heeft vooral te maken met het feit dat de regering akkoord is gegaan om met terugwerkende kracht een bedrag van 2.872.215,38 gulden aan Ctex terug te storten.
Het betreft hierbij uitgaven die Ctex heeft gedaan aan onder meer omzetbelasting en invoerrechten, terwijl het bedrijf aan het wachten was op het verkrijgen van de e-zone status.
Het verzoek van Ctex, zo verklaarde Palm, was afkomstig uit mei 2012.
En pas dit jaar kwam er een antwoord van de regering.
Op 3 juni werd het besluit om Ctex de ezone status te verlenen middels een landsverordening bekrachtigd.
De minister toonde zich kritisch over het feit dat een investeerder zo lang moest wachten op antwoord van de regering.

“Het is onacceptabel als investeerders zo lang op de regering moeten wachten. (…) Als wij de economie nieuw leven willen inblazen dan moeten wij beter omgaan met investeerders.”

Hij toonde zich ook geen voorstander van het afschaffen van incentives voor investeerders, zoals onder meer kwijtschelding van belastingen.
Volgens Palm is dit belangrijk om investeerders op het eiland aan te trekken.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *