Palm niet eens met kritiek Staten

Stanley PalmWillemstad – Minister Stanley Palm van Economische Ontwikkeling (PAIS) heeft gisteren tegenover deze krant laten weten het niet eens te zijn met de kritiek die de Staten hebben geuit over zijn afwezigheid tijdens de begrotingsbehandeling afgelopen dinsdag. Op deze bewuste dag reageerden verschillende parlementariërs fel op de afwezigheid van de Economieminister. Fractievoorzitter van MFK, Gerrit Schotte, noemde de afwezigheid van Palm meerdere malen ‘een schofterigheid’.

Ook andere leden van de oppositie, onder wie onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang en de fractie van PAR hebben de afwezigheid van Palm bekritiseerd. Palm, die momenteel in Amerika is om gesprekken te voeren met Royal Caribbean en Norwegian Cruise Lines over hun deelname aan de Mega Pier 2 en ook over een eventuele ‘long term commitment’ met Curaçao en tevens over het Caracasbaaiproject, liet gisteren weten dat zijn meetings al ruim twee maanden geleden, in afstemming met Statenvoorzitter Mike Franco, gepland werden.

,,De begrotingsbehandeling zou toen van 21 tot 27 november plaatsvinden, waarna ik vervolgens naar Amerika zou afreizen voor de meetings ten behoeve van de Curaçaose economie,” aldus Palm. ,,Later werden de data voor de behandeling van de begroting gewijzigd omdat twee Statenleden op die dagen vrij hadden genomen. Alle Statenleden werden twee weken geleden op de hoogte gesteld van mijn afwezigheid. Niemand heeft toen gereageerd”, aldus Palm.

Volgens de minister van Economische Ontwikkeling kon hij zijn reis naar Amerika op dat moment niet meer wijzigen omdat dit het project van de Mega Pier en de implementatie van het Masterplan voor toerisme zou vertragen.

Bron: Antilliaans Dagblad

0 Reacties op “Palm niet eens met kritiek Staten

  1. Gerrit de Raaf

    Ben vanavond uit Miami teruggekeerd en zat Palm aan boord.
    24 November vertrokken uit Curacao en zat Palm aan boord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *