Palm: Overheid niet op de hoogte van conclusies economische top

Stanley Palm

Palm: Overheid niet op de hoogte van conclusies economische top | Foto Amigoe

WILLEMSTAD — De regering is niet op de hoogte gesteld en heeft ook geen weet van een eindverklaring met conclusies die is ondertekend aan het eind van de economische top die op 25 juni werd georganiseerd. Dat stelt minister van Economische Ontwikkeling Stanley Palm (Pais) in antwoord op vragen van PAR-Statenlid Armin Konket.

Volgens Palm heeft hij een uitnodiging gekregen om een presentatie te geven over de economische situatie conform de presentatie die hij eerder in de Staten heeft gegeven.

“Ik heb hier gehoor aan gegeven en ben daarna vertrokken”, aldus Palm.

Volgens Konket is het niet gebruikelijk dat er een top over het economische beleid wordt belegd, terwijl de overheid niet aanwezig is. Alleen de overheid is bevoegd om het land te vertegenwoordigen en te compromitteren, zegt hij.

Hij noemt het opmerkelijk dat vertegenwoordigers van de commerciële sector tot afspraken komen waarbij de betrokkenheid van de overheid is vereist in verband met het formuleren en uitvoeren van beleid, maar dat de overheid zelf niet aanwezig is.

Wat Konket ook opmerkelijk vindt, is dat een aantal Statenleden actief heeft deelgenomen aan de economische top op 25 juni en zich heeft verbonden aan de formulering en uitvoering van beleidsmatige aspecten, terwijl dit niet hun bevoegdheid is.

Verder merkt Konket op dat na de top de overheid de conclusies en afspraken hiervan nog steeds niet heeft geratificeerd.

“Werkelijkheid is dat een top zonder ratificatie door de Raad van Ministers niet meer is dan een onderonsje tussen een aantal ondernemers en politici.”

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Palm: Overheid niet op de hoogte van conclusies economische top

  1. Curacao’s grote kracht hier gedemonstreerd : PLANNEN MAKEN.
    Maar nooit zo’n grote plannen dat ze niet in de onderste la passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *