Panorama | Jay Jay leefde erg goed van zijn inkomsten

Rapper en crimineel veroordeeld voor witwassen crimineel vermogen.

De reeds voor moord veroordeelde Antilliaans-Amsterdamse rapper Jay Jay (25 jaar) heeft nog een extra straf wegens witwassen aan zijn broek gekregen.

De reeds voor moord veroordeelde Jay Jay (25 jaar) heeft nog een extra straf aan zijn broek gekregen. Hij is door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van 9 maanden voor het witwassen van met criminaliteit verkregen inkomsten.

De Amsterdammer was eerder dit jaar al veroordeeld tot 14 jaar gevangenisstraf voor het laten doden van ‘Appie‘ Belhadj.

Muzikant

Het regent Rolexen en Louis Vuitton-artikelen in de uitspraak van de rechtbank die hier terug is te lezen. Ook reisde de veroordeelde muzikant voor een groot bedrag de wereld af.

De rapper bekend als Jay Jay leefde het goede leven, als een God in Frankrijk, zo stelt de rechtbank.

Horloges en reizen

De uitspraak op Rechtbank.nl laat er wat dat betreft geen gras over groeien. Zo schrijft de rechtbank: dat Jay Jay op één of meer tijdstippen in de periode van 1 juli 2014 tot en met 6 juni 2016 in Nederland ‘van witwassen een gewoonte heeft gemaakt’. Daartoe heeft hij de beschikking gehad over de volgende artikelen: Twee horloges van het merk Rolex, serienummer 5929Y906 ter waarde van ongeveer 5.250 euro, en een horloge van het merk Rolex, model Oyster Datejust II 16334, serienummer 95TD4277, ter waarde van ongeveer 6.500 euro). Een geldbedrag van ongeveer 3000 euro contant aangetroffen bij de doorzoeking in zijn woning. Een geldbedrag van in totaal ongeveer 2337 euro contant aangetroffen bij de fouillering van hem. Een geldbedrag van in totaal 30.813 euro ten behoeve van vakanties in Egypte, Jamaica en de Dominicaanse Republiek, Curaçao, Dubai, Suriname, Aruba en Ghana.


Rotterdamse politie gaat sieraden (klokkies) afpakken
Lees ook:
Rotterdamse politie gaat sieraden (klokkies) afpakken
Bij criminele verdenking gaat het horloge of de sneaker af.

Fast lane

En zo gaat het maar door, ook huurt hij veel auto’s en bezoekt hij prijzige horecagelegenheden. Het geeft een goed beeld van het leven van criminelen in zijn categorie, living in the fast lane, zoals Nederlands beste rapper ooit – Rude Boy – dat ooit verwoordde.

Bron: Panorama

2 Reacties op “Panorama | Jay Jay leefde erg goed van zijn inkomsten

  1. En dan is Jay Jay voor de meeste dames een droom man.

  2. Living in the fast lane is een song van The Eagles (Hotel California)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *