PAR-brief onduidelijk

Willemstad – De brief die de PAR afgelopen woensdag naar formateur Glenn Camelia heeft gestuurd, waarin de gele partij aangeeft alsnog aan te willen schuiven tijdens het formatieproces, kwam bij de andere partijen onduidelijk over. Dat meldt Mike Franco van PAIS tijdens een gesprek met het Antilliaans Dagblad.

Camelia heeft gisteren tijdens een vergadering met Pueblo Soberano, PAIS, PNP en Glenn Sulvaran de brief van de gele partij uitvoerig besproken.
Tijdens deze bespreking is gebleken dat het voor de partijen onduidelijk is of er bij de PAR wel de wil is om inderdaad aan te schuiven.

Zo zou de PAR in de brief aan de formateur bijvoorbeeld te kennen hebben gegeven dat, omdat het in de media zo is vermeld, ze bereid zijn om alsnog met de partijen te praten.

,,Voor ons is het dus onduidelijk of ze het zelf wel echt willen of dat ze het alleen doen omdat ze denken dat de andere partijen geïnteresseerd zijn”

, vertelt Franco.
Camelia heeft gisteren één persoon aangewezen om een conceptbrief aan de PAR op te stellen waarin om duidelijkheid wordt gevraagd.

,,Wij willen dus graag weten of ze echt mee willen doen en welk spoor ze willen volgen. Ze hebben eerder immers aangegeven niet mee te willen werken aan een transitiekabinet. En daar zijn we nu wel mee bezig”

, aldus Franco.
De conceptbrief moet vanochtend om 10.00 uur bij Camelia zijn.
Hij zal de brief, na deze te hebben besproken en ondertekend, naar de PAR sturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *