PAR daagt PS uit

WILLEMSTAD — Oppositiepartij PAR daagt regeringspartij PS uit om met bewijzen te komen dat zij voornemens was om met een wet te komen, waardoor Nederland een deel van de opbrengsten van olie en gas in Curaçaose wateren zou krijgen.

PAR-bestuurslid Omayra Leeflang reageert hiermee op de stelling van de PS, verwoord in een verzoek voor een Centrale Commissie-vergadering van de Staten, waarin zij aangaf dat er onder de PAR een wetsvoorstel op tafel lag, waarbij Nederland aanspraak zou kunnen maken op 80 procent van de opbrengsten van de winning van aardolie en aardgas in de Curaçaose wateren.

Volgens Leeflang betreft het hierbij een leugen van de PS, om stemmen te winnen.
Zij daagt de PS dan ook om deze wet te publiceren, om met bewijzen te komen waar het kabinet-Schotte olie heeft gevonden en om het contract te tonen met een oliebedrijf om olie en gas uit de Curaçaose bodem te halen.
Volgens Leeflang is het niet de eerste keer dat Helmin Wiels met leugens stemmen probeert te halen.
In het verleden heeft Wiels ook naar buiten gebracht dat middels de consensus-Rijkswetten Nederland het op Curaçao voor het zeggen zal krijgen en dat het mogelijk zou maken dat mannen met mannen zouden kunnen trouwen.
Maar volgens Leeflang is de regering, die door Wiels wordt gesteund, later met deze zelfde consensus-Rijkswetten akkoord gegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *