PAR: Geen bewijs voor complot

 

WillemstadUit het zogeheten Seniorenconvent, het vertrouwelijke overleg van regering met fractieleiders in de Staten, heeft geen enkel bewijs opgeleverd voor de bewering van MFK-premier Schotte vrijdag in het parlement dat er eind oktober 2010 een poging of plan zou zijn geweest om ‘de regering omver te werpen’.

Dat maakte de PAR gisteren bekend tijdens een speciaal en op korte termijn belegde persconferentie. Namens de PAR-fractie was Dennis Jackson naar het Seniorenconvent gegaan.

Daar heeft hij niets maar dan ook nul komma nul aan begin van bewijs gezien, gehoord of gekregen. Het complot zou zijn gesmeed door vier functionarissen van de Veiligheidsdienst VDC, nadat het hoofd Edsel Gumbs door Schotte de eerste keer de toegang was ontzegd.

Evenmin is er bewijs getoond voor de verklaring van Schotte vrijdag in de Staten dat ontdekt zou zijn dat de VDC in opdracht van de vorige PAR-regering voormalig gezaghebber Liza Dindial zou hebben gevolgd. ,,Uit de lucht gegrepen”, zei een getergde PAR-leider en oud-premier Emily de Jongh-Elhage gisteren.

Zeer kwalijk allemaal en schadelijk voor Curaçao, want de ‘leugenachtige beweringen’ van Schotte kregen veel publiciteit in binnen- en buitenland (Nederland en Amerika).

Bron: Antiliaans Dablad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *