PAR: Kas di Kultura een rommeltje

Willemstad – Magali Jacoba, Statenlid voor de PAR, maakt zich zorgen over het cultuurbeleid en stelt dat dit door haar partij door de jaren heen zo zorgvuldig opgebouwde beleid, door de huidige regering teniet wordt gedaan. ,,Er wordt bij elke beslissing binnen Kas di Kultura verwezen naar een auditrapport dat de Statenleden nimmer hebben mogen ontvangen. Er is op dit moment geen cultuurbeleid, er is geen geld voor cultuur. Er is wel de cultuur van angst, van conflict en intimidatie”, aldus het Statenlid.
Ze betreurt het dat er geen geld is voor de viering van de Tula-herdenking op 17 augustus, maar dat er wel maandelijks 50.000 gulden wordt uitgetrokken om op zondag de Nieuwe Havenweg af te sluiten opdat het publiek zich daarop kan vermaken.
,,En dit terwijl er een regering zit die zogenaamd de strijd van Tula zo hoog in het vaandel heeft staan”, zo verwijst zij voornamelijk naar PS.
Zij heeft hierover enkele vragen te stellen aan de minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening, Carlos Trinidad.
Zo wil Jacoba weten of de Staten nog het auditrapport van Kas di Kultura kunnen ontvangen. Ook zou ze het jaarverslag van 2010 en 2011 van het cultuurinstituut willen zien en nog vóór 17 augustus de reden te horen willen krijgen waarom het platform van de viering van de historische bewustwording, Plataforma Selebrashon Históriko dit jaar geen subsidie van 50.000 gulden mocht ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *