PAR kiest nieuw bestuur

logo-parWILLEMSTAD — Eduard Braam is de enige kandidaat die zich heeft aangemeld voor de functie van voorzitter van de PAR. De leden van de gele partij kiezen vanavond tijdens een algemene ledenvergadering die om zeven uur begint een nieuw bestuur.
Het is de bedoeling dat Braam huidig Statenlid Zita Jesus-Leito opvolgt als voorzitter.

Advertentie


De bestuursverkiezingen van de PAR stonden oorspronkelijk op zaterdag 28 september gepland. Maar de leden besloten tijdens deze vergadering de verkiezingen uit te stellen tot vanavond.
Het uitstel was nodig om kandidaten meer tijd te gunnen om de nodige handtekeningen te verwerven om zich kandidaat te kunnen stellen voor een bestuursfunctie.
Braam is geen onbekende in politiek Willemstad. Hij was in het verleden al eens lid van het bestuur van de PAR.
Hij was onder meer secretaris en tweede penningmeester.
Ook was Braam, van huis uit arts, lid van de Staten van de Nederlandse Antillen voor de gele partij. Namens de PAR heeft hij ook diverse functies bekleed door de jaren heen.
Bij de laatste verkiezingen van oktober vorig jaar stond hij op plaats 7 op de kandidatenlijst van de PAR.
Huidig partijvoorzitter Zita Jesus-Leito bevestigde vanochtend dat alleen Braam zich voor de functie van bestuurvoorzitter kandidaat heeft gesteld.
Voor de andere zes bestuursfuncties hebben zich zeven kandidaten gemeld.
Jesus-Leito was herkiesbaar, maar heeft zich niet gekandideerd, omdat zij meer energie wilde steken in de fractie van de partij.
Het nieuwe bestuur dat vanavond gekozen wordt, komt aan het hoofd te staan van een partij die in de afgelopen jaren niet alleen haar aanhang, maar ook haar aantal zetels in de Staten heeft zien dalen.
Was de PAR bij de verkiezingen van 27 augustus 2010 nog de grootste partij met acht zetels, bij de laatste verkiezingen van 19 oktober werd dit aantal gehalveerd.
Sindsdien hebben twee Statenleden, Glenn Sulvaran en Omayra Leeflang, zich van de PAR-fractie in het parlement afgescheiden, waardoor de gele partij nu maar twee Statenleden heeft, namelijk Jesus-Leito en Armin Konket.
Hierbij komt nog dat eind augustus partijleider Daniel Hodge minder dan drie maanden na te zijn verkozen, zijn aftreden bekendmaakte.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *