PAR komt met voorstel Adviesraad Gepensioneerden

WILLEMSTAD — PARleider Emily de Jongh- Elhage heeft vanochtend tijdens een Centrale Commissie-vergadering van de Staten aangekondigd dat haar partij met een voorstel zal komen voor een Adviesraad Gepensioneerden.

Deze adviesraad zal als taak moeten krijgen om ouderen participatie te gunnen in alle wetten en of voorstellen die met gepensioneerden te maken hebben.
De Jongh-Elhage kwam met haar voorstel tijdens een Centrale Commissie- vergadering van de Staten met vertegenwoordigers van het platform van gepensioneerdenverenigingen, waarbij elf organisaties zijn aangesloten.
De PAR-leider constateerde dat ouderen niet betrokken waren bij het voorstel van de basisverzekering ziektekosten, wat volgens het platform vergaande gevolgen voor lokale gepensioneerden met zich mee zal brengen.
Volgens De Jongh-Elhage bedraagt de groep gepensioneerden zo’n 25.000 mensen, wat neerkomt op 20 procent van de lokale bevolking.
Om deze groep in de toekomst zo veel mogelijk bij wetten en wetsvoorstellen te betrekken die op hen van toepassing zijn, zal de PAR met een eigen voorstel komen voor een Adviesraad Gepensioneerden, aldus De Jongh-Elhage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *