PAR: ‘Minister Monk moet aftreden’

Bron: Versgeperst
Door: Froukje Sijtsma

Versgeperst Pueblo Soberano NIEUWS hoofd van dienst vergunningenloket helmin  Curaçao carles monk Bentana di Information ardieth martha merien aftreden  Monk 127x85" style="float:left;margin right:10pxCURAÇAO – Politieke partij PAR wil dat minister Carlos Monk van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport naar huis wordt gestuurd. Vorige week raakte Monk in opspraak toen bekend werd dat een medewerker van zijn voormalige ministerie een flinke promotie had gekregen. Dat zegt PAR-fractielid Magali Jacoba.

Amigoe meldde donderdag dat Ardieth Martha-Merien is benoemd tot Hoofd van Dienst van het Vergunningenloket (Bentana di Information). Die benoeming zou Monk hebben uitgevoerd toen hij nog werkzaam was voor het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening.

Promotie

Martha-Merien zou er met haar nieuwe functie zeven loonschalen op vooruit zijn gegaan: van schaal negen naar schaal zestien. Jacoba: “Dat betekent een loonsverhoging van 5000 gulden per maand. Bovendien zou Martha-Merien met terugwerkende kracht per 10-10-10 krijgen uitgekeerd, wat een extraatje van 100.000 gulden inhoudt.”

Terugdraaien

Amigoe meldde verder dat Helmin Wiels, partijleider van Pueblo Soberano (PS), zei dat het vermoedelijk om een fout zou gaan die zo snel mogelijk moet worden gecorrigeerd. Ook omdat er vorig jaar al iemand anders voor die functie zou zijn benoemd. Jacoba: “Wiels zegt wel dat hij het terug gaat draaien, toch vindt de PAR dat Monk moet aftreden. Helemaal als je ziet voor welke ‘vergrijpen’ andere ministers naar huis zijn gestuurd.”

Afgetreden ministers

Afgelopen jaar hebben verschillende PS-ministers het politieke podium verlaten.

*- In januari vorig jaar vertrok Norman Girigorie, voormalig minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening, om vooralsnog onduidelijke redenen.

*- In maart 2011 vertrok minister René Rosalia van Cultuur, Onderwijs, Sport en Wetenschap, omdat hij niet op één lijn zat met PS.

*- In mei 2011 moest minister Lia Willems-Martina op haar beurt aftreden, toen bleek dat ze het vliegticket van haar echtgenoot, die haar vergezelde tijdens haar dienstreis, wilde declareren.

*- Onlangs legde ook minister Lionel Jansen, voormalig minister van Onderwijs, uit eigen beweging zijn functie neer.

Openbare vergadering

Blijkbaar heeft de Raad van Ministers de benoeming goedgekeurd. Dit is voor de PAR dan ook reden om morgen tijdens een openbare vergadering het onderwerp in de Staten ‘Afkeuring van daden van minister Monk’ te bespreken”, aldus Jacoba. Partijleider Wiels was vanochtend niet in de gelegenheid om op de kwestie te reageren.

FARC

Het is niet de eerste keer dat PAR wil dat minister Monk zijn politieke werkzaamheden neerlegt. In december eiste de partij hetzelfde toen de minister liet weten dat hij zich bij de Colombiaanse guerrillabeweging FARC had aangesloten als hij nog in Colombia had gewoond. Uiteindelijk heeft Monk twee weken na zijn uitspraak excuses gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *