PAR noemt kabinet Asjes ‘inconsistent

Rosaria: Principes good governance dienen nader te worden nageleefd

logo-parWillemstad – Behalve schofterig, is de regeerwijze van kabinet Asjes ook inconsistent en onsamenhangend. Dat stelt de fractie van de PAR in de Staten in een reactie op de eerdere verklaring van Alex Rosaria dat de principes van good governance moeten worden nageleefd.

Advertentie

Rosaria, de voorman van Partido PAIS, heeft gisteren naar aanleiding van berichtgevingen dat er sprake zou zijn van spanningen binnen de coalitie, een persverklaring gestuurd waarin de partijleider aangeeft dat het succes van een coalitie mede afhankelijk is van het volgen van de principes van good governance.
Rosaria zei dit na de wekelijkse bijeenkomst van de partijleiders gisteren.
Deze principes zijn legaliteit, zorgvuldigheid, motivering, rechtszekerheid en gelijkheid.
De PAR, die kennis heeft genomen van de verklaring van Rosaria, stelt blij te zijn met het feit dat de PAIS-voorman publiekelijk erkent dat de regeerwijze van het huidige kabinet schofterig is.
En verder:

  • ,,Wij zijn blij dat Rosaria accepteert en erkent dat liegen op een cv over universitaire titels, werkervaring, functies en prestaties schofterig is. 
  • Wij zijn ook blij dat Rosaria erkent en accepteert dat zijn regering schofterig heeft gehandeld in de zaak van Tayer Soshal Sta. Martha. 
  • Wij zijn blij dat Rosaria erkent en accepteert dat zijn regering schofterig heeft gehandeld en dat nog steeds doet met leerlingen en hun ouders met de wijze waarop wordt omgegaan met het vrij onderwijs.”

De gele partij uit nog meer frustraties in de richting van kabinet Asjes:

  • ,,Wij zijn blij dat Rosaria erkent en accepteert dat er op schofterige wijze is omgegaan met de gepensioneerden en dat de regering op inconsistente en onsamenhangende wijze omgaat met de Curaçaose economie.
  • We zijn blij dat Rosaria erkent en accepteert dat hun minister van Justitie inconsistent en onsamenhangend is in de genomen positie in de zaak van de gedetineerde ‘Pretu’.

Rosaria, die kennis heeft genomen van de controverse die is ontstaan omtrent meerdere ministers van het kabinet Asjes (minister Jeanne-Marie Francisca, minister Nelson Navarro en Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels), is van mening dat de huidige coalitie meer moeite moet doen om de eerder genoemde principes van good governance om te zetten in vanzelfsprekend gedrag van het kabinet Asjes en dat de ministers deze principes ook daadwerkelijk naleven.

,,Het is aan ons allen om ervoor te zorgen dat deze principes worden nageleefd en het is ook aan ons om, wanneer dit niet gebeurt, de situatie te verbeteren,” aldus Rosaria.

,Als wij dit doen, is het niet alleen goed voor de coalitie, maar voornamelijk voor de ontwikkeling van ons land en het volk.”

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *